Το 2023 η κυκλοφορία του PS VR2

1 έτος πριν
PSVR2

Σε μια εξαιρετικά λιτή ανακοίνωση, το PlayStation δημοσίευσε μια μικρή πληροφορία στον επίσημο λογαριασμό του στο Twitter του Ηνωμένου Βασιλείου, η οποία έδινε ένα ασαφές παράθυρο κυκλοφορίας για το PSVR2.

Έχοντας δημοσιοποιήσει τον εξωτερικό του σχεδιασμό και τα βασικά του τεχνικά χαρακτηριστικά, η Sony δεν έχει δώσει περισσότερες πληροφορίες για το νέο σύστημα εικονικής πραγματικότητας του PS5. Πάντως η αρχική ανακοίνωση τοποθετούσε την κυκλοφορία του PS VR2 μέσα στο 2022 και συγκεκριμένα την εορταστική περίοδο.

Παρόλο που ελάχιστα έγιναν γνωστά με την ανακοίνωση, οι φίλοι του PlayStation είναι ήδη ενθουσιασμένοι με την προοπτική να πάρουν στα χέρια τους το PSVR 2 στις αρχές του 2023. Ακόμα και αξιόλογοι προγραμματιστές VR ανταποκρίθηκαν με ηχηρό ενθουσιασμό για το headset όπως συνέβη με την Polyarc Games, τους προγραμματιστές πίσω από το Moss: Book II για το Meta Quest 2. Η ομάδα της Polyarc Games ανέφερε χαρακτηριστικά σε tweet της «Ναι! Περιμέναμε με ανυπομονησία ένα παράθυρο κυκλοφορίας για το @PlayStation PS VR2 εδώ και μήνες! Στις αρχές του 2023. Μπορείτε να σκεφτείτε ένα παιχνίδι που να επωφελείται από τη ρύθμιση με δύο χειριστήρια;» δείχνοντας τον ενθουσιασμό τους.

Αν και οι εξελίξεις σχετικά με την κατάσταση του PSVR2 ήταν σχετικά αναιμικές, υπάρχει σίγουρα ζήτηση για τίτλους PS4 PSVR που θα λειτουργούν στη νέα συσκευή όμως η συμβατότητα προς τα πίσω έχει παροιμιωδώς ξεχαστεί. Οι οπαδοί ανησυχούν επίσης σοβαρά για την τιμή του PSVR2 με πολλούς χρήστες να ρωτούν σχετικά, χωρίς να υπάρχει απάντηση μέχρι στιγμής. Ένα άλλο ζήτημα που αντιμετωπίζουν οι χρήστες είναι η ενσύρματη φύση του headset, με τους χρήστες του Twitter να τρολάρουν για το «μεγαλύτερο πρόβλημα» του συστήματος, με φωτογραφίες.

Η προηγούμενη ανακοίνωση του PSVR2 τον Ιούλιο έδειξε σοβαρές ικανότητες για το σύστημα, με νέα χαρακτηριστικά όπως η οπτική "see-through-view" και η δυνατότητα προσαρμογής μιας περιοχής παιχνιδιού, για τους PlayStation fans που αναζητούν πραγματική καινοτομία στο PSVR2.

Αν και το PlayStation VR2 γνωρίζουμε πλέον ότι θα έρθει στις αρχές του 2023, υπήρξαν καθυστερήσεις στο παρελθόν αν και όλα δείχνουν ότι η τελική κυκλοφορία του έχει μπει στο αυλάκι και ήδη θα πρέπει να μετράμε ανάποδα.