30 χρόνια Fatalities, 30 χρόνια Mortal Kombat

1 έτος πριν
Mortal Kombat 30 years anniversary

Η 30η επέτειος του Mortal Kombat γιορτάζεται με ένα νέο κορυφαίο βίντεο που δείχνει την ιστορία του franchise και πώς αναπτύχθηκε όλα αυτά τα χρόνια και όχι μόνο ως videogame. Η 30η επέτειος ενός από τα πιο επιτυχημένα franchise παιχνιδιών μάχης πραγματοποιείται αυτές τις μέρες σηματοδοτώντας ένα τεράστιο ορόσημο για μια σειρά που έχει διαμορφώσει τη βιομηχανία των βιντεοπαιχνιδιών.

Άλλωστε το Mortal Kombat είναι ο λόγος ύπαρξης του ESRB και άλλων επιτροπών ηλικιακής διαβάθμισης, με το εξαιρετικά βίαιο περιεχόμενό του να λειτουργεί ως εφαλτήριο για τον στενότερο έλεγχο των βιντεοπαιχνιδιών. Η σειρά που ήταν μια τεράστια επιτυχία στα arcades, οδήγησε σε μια επιτυχημένη κινηματογραφική ταινία η οποία είχε ως αποτέλεσμα το Mortal Kombat να είναι ένα από τα πρώτα franchises βιντεοπαιχνιδιών που έγιναν επιτυχημένα σε διάφορες μορφές μέσων. Η σειρά εξακολουθεί να είναι δημοφιλής μέχρι σήμερα, με μεταγενέστερες συμμετοχές από διάσημους χαρακτήρες ταινιών και κόμικς, όπως το Mortal Kombat 11, όπου ο Ράμπο αντιμετωπίζει τον Εξολοθρευτή και ο Τζόκερ από τα κόμικς του Μπάτμαν τον Spawn.

H Warner Bros. Games και η NetherRealm Studios που βρίσκεται πίσω από την ανάπτυξη του παιχνιδιού, κυκλοφόρησαν ένα αναμνηστικό βίντεο για να γιορτάσουν την περίσταση. Το βίντεο παρακολουθεί την ιστορία του franchise και των χαρακτήρων του, δείχνοντας πλάνα από τα παρασκήνια για το πώς δημιουργήθηκαν τα παιχνίδια, πώς εξελίχθηκαν οι μαχητές του και πώς προσαρμόστηκαν στη μεγάλη και τη μικρή οθόνη. Αποκαλύφθηκε επίσης το λογότυπο για την 30ή επέτειο του Mortal Kombat δείχνοντας τους χαρακτήρες του πλαισιωμένους μέσα στο εμβληματικό λογότυπο του Mortal Kombat με τον δράκο.

Πάντως το βίντεο δεν είναι ο μόνος τρόπος με τον οποίο θα γιορταστεί η επέτειος, καθώς αποκαλύφθηκε επίσης ότι ο “Klassic Movie Raiden” θα είναι διαθέσιμος στο Mortal Kombat Mobile για περιορισμένο χρονικό διάστημα, με το ομοίωμα και τη φωνή του χαρακτήρα του ηθοποιού Christopher Lambert από την ταινία Mortal Kombat του 1995.

Βέβαια, οι fans περιμένουν από τους δημιουργούς του Mortal Kombat να ανακοινώσουν το επόμενο παιχνίδι τους, αλλά μάλλον είναι ακόμα πολύ νωρίς για σχετικές αποκαλύψεις. Το Mortal Kombat 11 κυκλοφόρησε το 2019 και δεν έχει γίνει καμία δήλωση σχετικά με μια νέα προσθήκη. Φαίνεται ότι το αναμνηστικό βίντεο για την 30η επέτειο θα είναι ο κύριος τρόπος με τον οποίο η σειρά Mortal Kombat θα γιορτάσει τα γενέθλιά της.