45λεπτο εντυπωσιακό gameplay από το Starfield που έρχεται στις 6 Σεπτεμβρίου

10 μήνες πριν
Starfield

Ένα χρόνο πριν, η MICROSOFT μας έδειχνε για πρώτη φορά, gameplay από το Starfield διάρκειας 15 λεπτών, ενώ φέτος βλέπουμε μια πολύ πιο αναλυτική ματιά «στο σημαντικότερο παιχνίδι» που έχει αναπτύξει εσωτερικά τo Xbox με τη βοήθεια της BETHESDA. Η έμφαση που δίνει η MICROSOFT στο σημαντικότερο παιχνίδι του Xbox, γίνεται εμφανής και από το γεγονός ότι η εταιρεία είχε μια ξεχωριστή παρουσίαση γι'αυτό με την ονομασία Starfield Direct, με τα υπόλοιπα παιχνίδια να παρουσιάζονται στο Xbox Games Showcase 2023.

Περιγραφόμενο ως "Skyrim στο διάστημα" από τον σκηνοθέτη του παιχνιδιού Todd Howard, το παιχνίδι αποτελεί το πρώτο νέο IP της Bethesda, μετά από 25 χρόνια ενώ τώρα μαθαίνουμε (επιτέλους) ότι το παιχνίδι θα κυκλοφορήσει στις 6 Σεπτεμβρίου. H BETHESDA αποφάσισε να μας δείξει πολλές περισσότερες λεπτομέρειες για το Starfield, συμπεριλαμβανομένων των πόλεων και των οικισμών του παιχνιδιού, τη λίστα με τις δεξιότητες, των αναβαθμίσεων και της διαστημικής μάχης. To 45λεπτο gameplay video αναλύει αρκετά στοιχεία του παιχνιδιού και τελικά αν η BETHESDA τα καταφέρει, τότε θα μπορέσεις να ζήσεις όλα σου τα όνειρα για την εξερεύνηση του διαστήματος.

Η κύρια ιστορία επικεντρώνεται στους Constellation, την τελευταία ομάδα εξερευνητών του διαστήματος. Θα τους συναντήσεις στην πρωτεύουσα της Νέας Ατλαντίδας, η οποία σύμφωνα με την BETHESDA είναι «η μεγαλύτερη πόλη που έχει φτιάξει ποτέ». Η λέξη «μεγαλύτερη» περιλαμβάνει όχι μόνο το μέγεθος, αλλά την τέχνη, το πλήθος κόσμου και τον αριθμό των αποστολών. Η Νέα Ατλαντίδα μοιάζει να είναι γεμάτη από NPCs που απλά υπάρχουν στο παιχνίδι για διάλογο.

Γνωρίζουμε ήδη ότι στο Starfield υπάρχουν περισσότεροι από 1.000 πλανήτες, όλοι ανοιχτοί για τους παίκτες και ότι αυτές οι τοποθεσίες έχουν μια ισορροπία μεταξύ πραγματικότητας και διασκέδασης, σύμφωνα με την BETHESDA. Η βαρύτητα είναι διαφορετική σε κάθε πλανήτη, οπότε σε κάποιους θα νιώθεις σαν να πετάς, κάτι που θα επηρεάσει το gunplay και πολλά άλλα. Όταν φεύγεις από έναν πλανήτη και κατευθύνεσαι στο διάστημα, θα πρέπει επίσης να πλοηγηθείς σε πεδία αστεροειδών και μπορείς ακόμη και να εξερευνήσεις εγκαταλελειμμένα σκάφη.

Το σκάφος σου είναι το κλειδί για την πλοήγηση και μπορείς να αγοράσεις σκάφη και να τα προσαρμόσεις πλήρως με αναβαθμίσεις επί πληρωμή. Αυτό επεκτείνεται ακόμη και στην προσαρμογή των αμπαριών φορτίου και των χώρων διαβίωσης και η BETHESDA ισχυρίζεται ότι τα σκάφη μπορούν να προσαρμοστούν ώστε να είναι "σχεδόν οτιδήποτε θέλετε". Κάποια από τα μέλη του Constellation μπορούν να ταξιδέψουν μαζί σου στο σκάφος σου και κάθε σύντροφος έχει μοναδικές γραμμές αναζήτησης. Μπορείς επίσης να προσλάβεις επιπλέον πλήρωμα στα διαστημοδρόμια του παιχνιδιού. Μόλις βρεθείς σε έναν πλανήτη, θα μπορείς είτε να επιστρέψεις με τα πόδια στο σκάφος σου είτε να ταξιδέψεις γρήγορα πίσω.

Τα σκάφη περιλαμβάνουν επίσης ένα σύστημα ισχύος που μπορείς να εξισορροπήσεις για να κάνεις το σκάφος σου πιο γρήγορο ή πιο προετοιμασμένο για όπλα και ασπίδες για αερομαχίες. Αφού καταστρέψεις τα εχθρικά διαστημόπλοια, μπορείς να τα λεηλατήσεις, να τα χαλάσεις ή ακόμα και να επιβιβαστείς σε κάποια απ' αυτά. Μόλις πάρετε τον έλεγχο ενός εχθρικού σκάφους, αυτό προστίθεται στον δικό σου στόλο και γίνεται δικό σου.

Η δημιουργία χαρακτήρων αποτελεί επίσης μεγάλο μέρος του Starfield και του συστήματος δεξιοτήτων του. Το σύστημα δημιουργίας χαρακτήρων διαθέτει μορφώματα προσώπου, ατέλειες μακιγιάζ, ουλές, ρυθμίσεις δοντιών και πολλά άλλα. Μόλις επιλέξεις έναν χαρακτήρα, ήρθε η ώρα να ανέβεις στην ιεραρχία. Κάθε φορά που ανεβαίνεις επίπεδο παίρνεις έναν πόντο δεξιοτήτων για να ξεκλειδώσεις νέες δεξιότητες, ενώ οι βαθμοί ξεκλειδώνονται μέσω προκλήσεων. Υπάρχουν συνολικά πέντε διαφορετικά σετ δεξιοτήτων με τέσσερις βαθμίδες ανά δεξιότητα, οπότε υπάρχει ένα μείγμα προσαρμογής εδώ.

Η BETHESDA παρουσίασε επίσης ένα σύστημα ανταμοιβών με επιλογές για την ενίσχυση των ικανοτήτων σου ή του χαρακτήρα σου. Μπορείς να επιλέξεις ανταμοιβές που μπορεί να περιλαμβάνουν ένα damage buff ή έναν τρόπο να έχεις τις ίδιες θρησκευτικές πεποιθήσεις με τους εχθρούς, ώστε να μπορείς να αποφεύγεις τη μάχη.

Μπορείς επίσης να εγκαταστήσεις φυλάκια σε πλανήτες και να συλλέγεις πόρους όσο βρίσκεσαι μακριά. Μόλις αποκτήσεις πόρους, μπορείς να κατασκευάσεις αντικείμενα. Αυτό περιλαμβάνει την προσθήκη διαφορετικών τροποποιήσεων στα όπλα, όπως καταστολείς για αθόρυβο παιχνίδι και εκρηκτικές σφαίρες για όταν θέλεις πραγματικά να ανατινάξεις πράγματα.

Το Starfield μοιάζει τεράστιο και υπάρχουν ακόμα περισσότερα που πρόκειται να έρθουν λίγο μετά την κυκλοφορία. Η εταιρεία ανάπτυξης μας προϊδεάζει ότι οι παίκτες μπορεί να αποκτήσουν σούπερ δυνάμεις κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού, ενώ στα σκαριά υπάρχει και ένα Shattered Space story expansion για το παιχνίδι.

Το Starfield κυκλοφορεί αποκλειστικά για Xbox Series X/S και PC στις 6 Σεπτεμβρίου και θα είναι διαθέσιμο από την πρώτη μέρα κυκλοφορίας στους συνδρομητές του Game Pass.