Ακυρώθηκε και η φετινή E3

1 έτος πριν
E3 logo

Η E3 δεν θα επιστρέψει τελικά αυτό το καλοκαίρι. Το μεγάλο καλοκαιρινό σόου του gaming επρόκειτο να επιστρέψει στο Λος Άντζελες για πρώτη φορά από το 2019 με την παρουσία κόσμου, αλλά ακυρώθηκε αφού τεράστιες εταιρείες gaming όπως η Nintendo, η MICROSOFT και η Ubisoft δήλωσαν ότι δεν θα συμμετάσχουν στην εκδήλωση.

Η E3 2023 ήταν προγραμματισμένη για τις 13 έως τις 16 Ιουνίου με ένα μείγμα ημερών που θα επικεντρώνονταν στη βιομηχανία με πρόσβαση μόνο σε δημοσιογράφους και στελέχη του χώρου, και ημερών που θα ήταν ανοιχτές στο κοινό. Όμως τις τελευταίες εβδομάδες, έγινε σαφές ότι η αναβίωση της E3 θα είχε αρκετές δυσκολίες εξαιτίας σημαντικών απουσιών, πέρα από αυτή της Sony που αποχώρησε από την έκθεση ήδη από το 2018.

Σύμφωνα με ένα email που στάλθηκε στους υπαλλήλους και επαληθεύτηκε από το IGN, η E3 2023 "απλά δεν συγκέντρωσε το διαρκές ενδιαφέρον που ήταν απαραίτητο για την εκτέλεσή της με τρόπο που θα αναδείκνυε το μέγεθος, τη δύναμη και τον αντίκτυπο της βιομηχανίας μας".

Τον Ιανουάριο, το IGN ανέφερε ότι η MICROSOFT, η Nintendo και η Sony θα απέφευγαν την έκθεση. Λίγες ημέρες αργότερα, η Nintendo και η MICROSOFT επιβεβαίωσαν ότι δεν θα είχαν παρουσία στην έκθεση με κάποιο χώρο. Αυτή την εβδομάδα, κατά τη διάρκεια των οικονομικών αποτελεσμάτων του Φεβρουαρίου, ο CEO της Ubisoft, Yves Guillemot, ανέφερε ότι η E3 μπορεί να μην πραγματοποιηθεί καθόλου, αν και η διοργανώτρια εταιρεία ReedPop, επιβεβαίωσε στο The Verge ότι η εκδήλωση θα γίνει κανονικά. Η Ubisoft δήλωσε αργότερα ότι θα παρευρεθεί στην έκθεση, μια υπόσχεση που στη συνέχεια αθέτησε. Στις σημαντικές απουσίες ήρθε να προστεθεί η Sega και η Tencent που πριν 1 εβδομάδα ανακοίνωσαν ότι δεν θα έπαιρναν μέρος στην E3.

Πάντως ο Ιούνιος θα είναι ένα μήνας γεμάτος gaming ακόμα και αν η E3 δεν θα πραγματοποιηθεί. Και αυτό γιατί έχουμε αρχικά το Summer Game Fest του Geoff Keighley που θα πραγματοποιηθεί στις 8 Ιουνίου ενώ φέτος θα επιστρέψει και το κομμάτι των προσωπικών Play Days όπως αναφέρει το IGN. Η ετήσια παρουσίαση του Xbox της MICROSOFT και η εκπομπή της με επίκεντρο το Starfield έχουν προγραμματιστεί για τις 11 Ιουνίου. Και το Ubisoft Forward Live της Ubisoft έχει οριστεί για την επόμενη ημέρα, στις 12 Ιουνίου.