Το λανσάρισμα του Starfield της BETHESDA αναβάλλεται για τις 6 Σεπτεμβρίου

1 έτος πριν
Starfield

Μέσω ενός βίντεο-τρέϊλερ, η BETHESDA ανακοίνωσε ότι το Starfield, το πολυαναμενόμενο παιχνίδι εξερεύνησης του διαστήματος θα λανσαριστεί στις 6 Σεπτεμβρίου.

Η νεότερη ημερομηνία κυκλοφορίας για το παιχνίδι έρχεται μετά από μία ακόμα αναβολή, καθώς η εταιρεία είχε υποσχεθεί ότι θα λανσαριζόταν αρχικά στις 11 Νοεμβρίου του 2022, αλλά τελικά αναγκάστηκε να καθυστερήσει για ακόμη μία φορά τον τίτλο για το «πρώτο εξάμηνο του 2023».

Όπως είναι γνωστό, η ανάπτυξη του Starfield ανακοινώθηκε το 2018 ωστόσο έπρεπε να περιμένουμε μέχρι τον περασμένο Ιούνιο για να πάρουμε μία γεύση για το παιχνίδι.

Στο νέο τρέιλερ για την ανακοίνωση της ημερομηνίας λανσαρίσματος παρακολουθούμε πλάνα από διαστημικούς σταθμούς, άγονους πλανήτες ή πλανήτες με ζωή που δεν μοιάζει με αυτή που βρίσκεται στη Γη. Ένας αφηγητής που δεν βλέπουμε κάνει λόγο για «ακόμα μία από αυτές τις μεγάλες ανωμαλίες» και ενθαρρύνει τον παίκτη να «αποκαλύψει την αιτία όλων τους». Στη συνέχεια, βλέπουμε έναν αστροναύτη που αιωρείται μεταξύ μερικών γιγάντιων, περιστρεφόμενων δακτυλίων στο διάστημα. Περισσότερες λεπτομέρειες για το παιχνίδι θα μάθουμε από την παρουσίαση «Starfield Direct» που θα πραγματοποιηθεί στις 11 Ιουνίου σύμφωνα με τη BETHESDA. «Ξέρουμε ότι περιμένετε πολύ καιρό για να παίξετε με κάτι νέο από εμάς» λέει ο σκηνοθέτης του Starfield, Todd Howard στο βίντεο της ανακοίνωσης. «Είτε το πιστεύετε είτε όχι, το ίδιο συμβαίνει και με μας. Μας λείπει».

Ο Todd Howard στη συνέχεια υπόσχεται ένα παιχνίδι που θα έχει «πολλά από τα χαρακτηριστικά που περιμένετε (να έχουν δημιουργηθεί) από εμάς, αλλά είναι επίσης μια πολύ μοναδική εμπειρία... Τα έχουμε δώσει όλα για αυτό παιχνίδι και ακόμη με εκπλήσσει πόσα πολλά πράγματα μπορούμε να βάλουμε. Είναι τεράστιο».

Το Starfield θα είναι μεταξύ των πρώτων παιχνιδιών που εκδίδονται από τη MICROSOFT που θα προσφέρονται έναντι $70, τιμή που όπως λέει η MICROSOFT «αντανακλά το περιεχόμενο, την κλίμακα και την τεχνική πολυπλοκότητα». Το παιχνίδι θα είναι επίσης διαθέσιμο στους συνδρομητές του Xbox Game Pass την ημέρα κυκλοφορίας. Το Starfield είναι επίσης ένας αποκλειστικός τίτλος για τα Xbox και PC, μια κίνηση που ανάγκασε τον αντιπρόεδρο της BETHESDA, Pete Hines να ζητήσει συγγνώμη από τους κατόχους του PlayStation 5 το 2021.

Η αποκλειστικότητα μάλιστα εξακολουθεί να υφίσταται ακόμη και τώρα που η MICROSOFT προσπαθεί να πείσει τις ρυθμιστικές αρχές σε διάφορες χώρες ότι η εξαγορά της Activision-Blizzard δεν θα βλάψει τον ανταγωνισμό και υπόσχεται ότι διάφορα franchises όπως το Call of Duty δεν θα προσφέρονται μόνο μέσα από τις πλατφόρμες της MICROSOFT. Η κυκλοφορία του Starfield αναμένεται μήνες μετά το Redfall, το υπερφυσικό shooter της BETHESDA που αναπτύσσεται επίσης εδώ και πολύ καιρό και το οποίο έχει ήδη καθυστερήσει αρκετά. Το Redfall αναμένεται να λανσαριστεί στις 2 Μαΐου (ήταν να κυκλοφορήσει το καλοκαίρι 2023).