Αναβάλλεται η κυκλοφορία του remake του Knights of the Old Republic

1 έτος πριν
knights of old republic remake

Το Star Wars: Knights of the Old Republic (ή KotOR όπως το λένε οι γνώστες) παραμένει μέχρι και σήμερα ένα από τα αρτιότερα RPG των τελευταίων 20 ετών (βγήκε στις 15 Ιουλίου του 2003). Ένας «must» τίτλος για τους λάτρεις των παιχνιδιών ρόλων και πιθανότατα ό,τι καλύτερο έχει κυκλοφορήσει στο πλαίσιο του Star Wars ως franchise, το παιχνίδι των Obsidian και BioWare έχει αποσπάσει αναρίθμητες κριτικές και μπει με το σπαθί -ή μάλλον το lightsaber- του στο πάνθεον του gaming.

Όπως φαντάζεσαι λοιπόν, εκατομμύρια gamers ενθουσιάστηκαν στο άκουσμα της ανάπτυξης του remake του από την ASPYR σε συνεργασία με τη SONY. Τα νέα κυκλοφόρησαν το 2021 με τον υπεύθυνο παραγωγής του παιχνιδιού να δηλώνει ότι η ομάδα του «χτίζει το παιχνίδι από το μηδέν, χρησιμοποιώντας τεχνολογία τελευταίας γενιάς ώστε να φανεί αντάξια της καινοτόμου προσέγγισης που υιοθέτησε η ομάδα ανάπτυξης του αρχικού τίτλου, παραμένοντας πιστή ωστόσο στο αυθεντικό στόρι». Το remake του Knights of the Old Republic επρόκειτο να κυκλοφορήσει αρχικά σε PC και PlayStation και εν συνεχεία σε άλλες πλατφόρμες (βλ. Xbox).

Μόνο που το πράγμα κάπου… στράβωσε. Όπως αναφέρουν δημοσιεύματα, η κατάσταση στην ASPYR δεν είναι καθόλου καλή. Το στούντιο παρουσίασε πριν λίγους μήνες ένα demo του παιχνιδιού στη SONY και τη LUCASFILM και το feedback ήταν τόσο κακό, που μέσα σε λίγες μέρες απολύθηκαν με συνοπτικές διαδικασίες ο καλλιτεχνικός διευθυντής και ο επικεφαλής σχεδιασμού! Με τα παραπάνω κατά νου και λαμβάνοντας υπ’ όψιν τις αλλαγές που ζήτησαν οι SONY και LUCASFILM, πηγές μέσα από την ASPYR θεωρούν πιθανότερη την κυκλοφορία του τίτλου κάπου προς το 2025 -και βλέπουμε. Για την ιστορία, ο στόχος του remake του Knights of the Old Republic ήταν να διατεθεί φέτος.

Η ASPYR πάντως ακούγεται πως αναζητά νέα πρότζεκτ, με το πολυαναμενόμενο remake να είναι αρκετά πιθανό να καταλήξει κάπου αλλού (κάτι ακούγεται για τη SABER INTERACTIVE). Υπομονή.