Αντίστροφη μέτρηση (σχεδόν) για την ανακοίνωση του διαδόχου του NINTENDO Switch

3 μήνες πριν
NINTENDO Switch 2

Η NINTENDO, ο ιαπωνικός κολοσσός των video games, ανακοίνωσε ότι ο διάδοχος της εξαιρετικά δημοφιλούς κονσόλας NINTENDO Switch θα παρουσιαστεί επίσημα πριν από τις 31 Μαρτίου 2025, επιβεβαιώνοντας έτσι τις φήμες που είχαν κυκλοφορήσει για μια αποκάλυψη εντός του πρώτου τριμήνου του 2025. Ο Σουντάρο Φουρουκάουα, πρόεδρος της εταιρείας, τόνισε ότι η ανακοίνωση θα γίνει εντός του τρέχοντος οικονομικού έτους της NINTENDO, το οποίο λήγει στις 31 Μαρτίου 2025.

Παράλληλα, ο Φουρουκάουα αποκάλυψε ότι τον Ιούνιο θα πραγματοποιηθεί μια εκδήλωση με την ονομασία NINTENDO Direct, όπου θα παρουσιαστούν τα παιχνίδια που προγραμματίζονται για το δεύτερο εξάμηνο του 2024. Ωστόσο, διευκρίνισε ότι σε αυτή την εκδήλωση δεν θα γίνει καμία αναφορά στον διάδοχο του Switch.

Η NINTENDO προβλέπει μια επιβράδυνση στις πωλήσεις της κονσόλας Switch για το τρέχον έτος, με εκτιμώμενες διαθέσεις 13,5 εκατομμυρίων μονάδων, σε σύγκριση με τα 15,7 εκατομμύρια του προηγούμενου οικονομικού έτους. Τα καθαρά κέρδη αναμένεται να μειωθούν κατά 39%, ενώ τα έσοδα προβλέπεται να σημειώσουν πτώση της τάξης του 19%.

Οι πωλήσεις του Switch έχουν μειωθεί σημαντικά από το αποκορύφωμά τους το 2021, με το μοντέλο OLED, την πιο πρόσφατη έκδοση της κονσόλας που πλησιάζει πλέον τη δεκαετία ζωής, να καταγράφει μόνο μια μικρή αύξηση 1,1% στις πωλήσεις σε σχέση με το προηγούμενο έτος. Ωστόσο, ο αριθμός των χρηστών της πλατφόρμας παραμένει ισχυρός, με την NINTENDO να αναφέρει 123 εκατομμύρια παίκτες μεταξύ Απριλίου 2023 και Μαρτίου 2024, τον υψηλότερο αριθμό από την κυκλοφορία του Switch.

Παρά την επικείμενη κυκλοφορία του διαδόχου, η NINTENDO δεν έχει εγκαταλείψει την τρέχουσα γενιά των κονσολών Switch. Στις προβλέψεις της, η εταιρεία δηλώνει ότι στοχεύει να φέρει όχι μόνο μία κονσόλα σε κάθε σπίτι, αλλά ακόμη και μία για κάθε μέλος της οικογένειας, επιδιώκοντας να διευρύνει περαιτέρω την παρουσία της στην αγορά των video games.