Από το 2028 θα ανακοινωθεί η νέα γενιά των Xbox και PlayStation

1 έτος πριν
XBox & PlayStation logo

Η MICROSOFT έχει ήδη επιβεβαιώσει ότι εργάζεται στην ανάπτυξη της επόμενης γενιάς Xbox αλλά πλέον έχουμε μία καλή ιδέα για το πότε σκοπεύει να τη λανσάρει στην αγορά.

Σε μία 111 σελίδων απάντηση της εταιρείας στις ανησυχίες της Αρχής Ανταγωνισμού και Αγορών του Ηνωμένου Βασιλείου που αυτή τη περίοδο διερευνά εξονυχιστικά την εξαγορά της Activision Blizzard, η MICROSOFT υπογράμμισε ορισμένα ενδιαφέροντα στοιχεία και σχόλια για το μέλλον της αγοράς κονσολών.

Σύμφωνα με τη MICROSOFT, η επόμενη γενιά της κονσόλας της MICROSOFT πρόκειται να λανσαριστεί το 2028. Αυτό σημαίνει ότι οι σημερινές γενιές κονσολών Xbox Series X|S και PlayStation 5 θα έχουν -πάντα σύμφωνα με τη MICROSOFT- παρόμοιο κύκλο ζωής με τις προηγούμενες γενιές. Ο κύκλος ζωής της σημερινής γενιάς αναμένεται να είναι οκταετής (2020-2028).

«Τα (ενδιαφερόμενα) μέρη δεν αμφισβητούν ότι κάποιο ποσοστό των παικτών είναι πιθανό να επαναξιολογήσει την ιδιοκτησία της κονσόλας (εκείνη που θα αγοράσουν) στην αρχή μίας νέας γενιάς. Αλλά επίσης επισημαίνουν ότι αυτό είναι ένα γεγονός που συμβαίνει μόνο κάθε περίπου οκτώ χρόνια. Πράγματι, η επόμενη νέα γενιά κονσολών δεν αναμένεται να κυκλοφορήσει, το νωρίτερο, πριν από το Φθινόπωρο του 2028» διαβάζουμε στο έγγραφο της MICROSOFT.

Η παραπάνω θα λέγαμε ότι είναι μία σχετικά γενικευμένη δήλωση και δεν είναι απαραίτητα ενδεικτική των σχεδίων της MICROSOFT. Να θυμάστε ότι η MICROSOFT ποντάρει περισσότερο στην επέκταση του Xbox ως υπηρεσίας παρά ως ένα οικοσύστημα προϊόντων hardware, κάτι που ενισχύεται μέσω της διαθεσιμότητας υπηρεσιών game streaming όπως το Xbox Game Pass στις τηλεοράσεις, όπως εκείνες της SAMSUNG, χωρίς να είναι απαραίτητη η ίδια η κονσόλα. Η SONY, από την άλλη, ενδέχεται να κυκλοφορήσει το PlayStation 6 μέχρι το 2027, μια πληροφορία που περιλαμβάνεται σε έγγραφο της Ιαπωνικής εταιρείας ως απάντηση στις ανησυχίες της ρυθμιστικής αρχής του Ηνωμένου Βασιλείου για τη συγχώνευση της Activision Blizzard με το τμήμα του Xbox.

«Δουλεύουμε ήδη σκληρά στην ανάπτυξη νέου hardware και νέων πλατφορμών, μερικές από τις οποίες δεν θα βγουν στο φως για αρκετά χρόνια ακόμα. Παρόλα αυτά, ακόμη και την ώρα που οικοδομούμε το μέλλον, εστιάζουμε στην επέκταση της εμπειρίας Xbox σε περισσότερες συσκευές σήμερα, ώστε να είμαστε σε θέση να προσεγγίσουμε περισσότερους ανθρώπους» είχε δηλώσει το 2021, η Liz Hamren Αντιπρόεδρος της MICROSOFT στο τμήμα Gaming Experiences & Platforms (σήμερα, η Liz Hamren βρίσκεται στη θέση Chief Operation Officer του Discord και βρίσκεται και στο διοικητικό συμβούλιο της Hasbro).