App του Xbox πληροφορεί τους παίκτες για την απόδοση ενός τίτλου στο PC

1 έτος πριν
laptop

Ελάχιστες απαιτήσεις συστήματος: τρεις λέξεις που φέρνουν δυσάρεστες αναμνήσεις σε πολλούς gamers. Δεν υπάρχει περίπτωση να μη διαπίστωσες κάποια στιγμή με τρόμο πως ένα παιχνίδι που με τόση λαχτάρα περίμενες να παίξεις, δεν ήταν σε θέση να τρέξει όπως θα ‘θελες στον υπολογιστή σου. Κι αν το έπαιρνες χαμπάρι πριν την αγορά του, όλα καλά. Τι γινόταν όμως σε περίπτωση που το είχες ήδη πληρώσει; Δράμα…

Το παραπάνω status quo έρχεται να αλλάξει η MICROSOFT με το app του Xbox για PC το οποίο πλέον διαθέτει μία νέα λειτουργία που θα σου γλιτώσει πολύτιμο χρόνο αλλά και χρήμα. Ο λόγος για το Game Performance Fit Indicator, μία ένδειξη σκοπός της οποίας είναι να πληροφορήσει τον χρήστη σχετικά με την απόδοση του τίτλου που έχει βάλει στο μάτι στον υπολογιστή του. Η εκτίμηση αυτή μάλιστα δεν βασίζεται σε θεωρητικά δεδομένα αλλά στο πώς αποδίδει το εν λόγω παιχνίδι σε παρόμοια συστήματα με το δικό του.

Κάτι που πρέπει να έχεις κατά νου βέβαια, είναι πως η ένδειξη του Game Performance Fit Indicator δεν αποτελεί εγγύηση για το πώς θα τρέχει ένας τίτλος στο PC σου αλλά ένα χρήσιμο εργαλείο που μπορείς να λάβεις υπ’ όψιν σου πριν προχωρήσεις σε ενδεχόμενη αγορά. Η λογική λέει πως με τον καιρό, το σύστημα της Microsoft θα γίνεται ολοένα και καλύτερο καθώς θα συλλέγει περισσότερες πληροφορίες και θα είναι σε θέση να καλύψει όσο το δυνατόν περισσότερους συνδυασμούς hardware.

Γενικότερα πάντως η Microsoft φαίνεται πως δουλεύει εντατικά στη βελτίωση του app της. Πριν από λίγο καιρό για παράδειγμα έκανε αποτελεσματικότερη τη λειτουργία αναζήτησης (έτσι ώστε να μπορείς να βρίσκεις πολύ πιο εύκολα τα παιχνίδια που σε ενδιαφέρουν) προσθέτοντας στα αποτελέσματά της τους τίτλους του EA Play και του Ubisoft Connect και όπως μαθαίνουμε ήταν απλά η αρχή!