Απρίλιος 2023: Τα δωρεάν παιχνίδια του Xbox Live Gold και PlayStation Plus

1 έτος πριν
Xbox Live Gold & PlayStation Plus logos

Αν και ο Απρίλιος είναι γεμάτος νέες κυκλοφορίες για PC, Xbox Series X|S, Xbox One, PlayStation 5 και PlayStation 4 ή ακόμα και για Nintendo Switch (οι οποίες μπορούν να τινάξουν τον… προϋπολογισμό σου στον αέρα, όχι τίποτα άλλο… έρχεται και το Πάσχα και μπορεί να έχεις υποχρεώσεις αν είσαι νονός κ.λπ.) εντούτοις οι MICROSOFT και SONY έχουν μερικά δωρεάν διαμαντάκια για σένα, που θα σου κρατήσουν ωραία συντροφιά τις ώρες ανεμελιάς μέσα στις διακοπές του Πάσχα.

Xbox Live Gold

Ξεκινώντας από την MICROSOFT και την συνδρομητική υπηρεσία Xbox Live Gold, τον μήνα Απρίλιο προσφέρονται δωρεάν τα παιχνίδια για Xbox Series X|S και Xbox One, Out Of Space: Couch Edition (από την 1 Απριλίου έως 30 Απριλίου) και Peaky Blinders: Mastermind (από τις 16 Απριλίου έως στις 15 Μαΐου).

Out Of Space: Couch Edition

Το Out of Space είναι ένα παιχνίδι επιβίωσης και στρατηγικής co-op για πολλούς παίκτες που αναπτύχθηκε από την Behold Studios, τη δημιουργό και του Chroma Squad. Εσύ και οι φίλοι σου, ετοιμάζεστε να μετακομίσετε σε ένα σπίτι στο… διάστημα, όπου είσαι αναγκασμένος να αντιμετωπίσεις μία θανατηφόρα εξωγήινη παρασιτική μόλυνση. Θα χρειαστεί να αξιοποιήσεις όλες τις δεξιότητες σου στη στρατηγική για να κάνεις καθαρίσεις το σπίτι και να το καταστήσεις άνετο, καθαρό και κυρίως βιώσιμο. 

Peaky Blinders: Mastermind

Με τα γεγονότα να εξελίσσονται πριν από την πρώτη σεζόν της επιτυχημένης τηλεοπτικής σειράς, μπορείς να ελέγξεις έξι βασικά μέλη της οικογένειας Shelby, το καθένα με διαφορετικά δυνατά και αδύνατα σημεία. Αν πρέπει να δωροδοκήσεις κάποιον αστυνομικό χρησιμοποίησε την Polly αλλά αν πρέπει να ρίξεις με τη βία μία πόρτα ή να… ρίξεις μερικά χαστούκια καλύτερα να χρησιμοποιήσεις τον Arthur. Χρησιμοποιώντας το κατάλληλο άτομο τη σωστή στιγμή και αξιοποιώντας τους μοναδικούς μηχανισμούς του παιχνιδιού για να κινηθείς εμπρός ή πίσω στον χρόνο, καλείσαι να ξεκλειδώσεις όλα τα παζλ και να γίνεις ο κυρίαρχος του παιχνιδιού.

PlayStation Plus

Πριν από λίγες ημέρες, η Sony έκανε γνωστό τα παιχνίδια που θα διατεθούν χωρίς χρέωση στους συνδρομητές της υπηρεσίας PlayStation Plus τον Απρίλιο του 2023. Οι δωρεάν διαθέσιμοι τίτλοι είναι οι Meet Your Maker (PS4, PS5), Sackboy: A Big Adventure (PS4, PS5) και Tails of Iron (PS4, PS5).

Sackboy: A Big Adventure

Ο θρυλικός ήρωας του PlayStation®, Sackboy, σε παρασύρει σε μια τεράστια, διασκεδαστική και φρενήρη τρισδιάστατη περιπέτεια πλατφόρμας πολλαπλών παικτών. Ο κακόβουλος Βεξ (ένα σχεδόν μυθικό πλάσμα, γεννημένο από χάος και τρόμο) απάγει τους φίλους του Sackboy και τους αναγκάζει να κατασκευάσουν τον Μεταστραβωτή του. Αυτή η θανατηφόρα και διαβολική συσκευή θα μετατρέψει τον Τεχνόκοσμο από μια υπέροχη περιοχή, γεμάτη καθαρή φαντασία και αθώα όνειρα σε ένα απεχθές εφιαλτικό έκτρωμα. Αλλά ο μύθος μιλάει για μια προφητεία βαθιά μέσα από το τάγμα των Πλεκτοϊποττών, των επικών προστατών του Τεχνόκοσμου. Ξεκίνησε μόνος ή με τους πιο γενναίους φίλους σου για ένα ταξίδι, γεμάτο ανακατωσούρες και τρέλα. Κατατρόπωσε τον Βεξ. Σώσε τους Τσουβαλένιους. Ήρθε η ώρα να εκπληρώσεις το πεπρωμένο σου, Sackboy.  

Meet Your Maker

Το Meet Your Maker είναι ένα μεταποκαλυπτικό παιχνίδι βολών πρώτου προσώπου που αναπτύχθηκε από την Behavior Interactive όπου κάθε επίπεδο έχει σχεδιαστεί από παίκτες. Παίξε μόνος ή με έναν φίλο, καθώς δημιουργείς ή κάνεις επιδρομές σε φυλάκια γεμάτα με παγίδες και φρουρούς.

Tails of Iron

Το Tails of Iron είναι μια επική RPG περιπέτεια με σκληρές μάχες. Παίξτε ως ο Redgi, διάδοχος του Θρόνου, σε μια επικίνδυνη αποστολή για να ξανακερδίσεις τον θρόνο στο Βασίλειό σου. Φτιάξε μια ομάδα γενναίων συντρόφων. Νίκησε την ανελέητη Φατρία των Βατράχων.Το Tails of Iron περιλαμβάνει και το «Bloody Whiskers». Πρόκειται για ένα δωρεάν expansion που εισαγάγει μια νέα σειρά αποστολών μετά την ολοκλήρωση του παιχνιδιού, δύο πρόσθετα επίπεδα δυσκολίας, πέντε νέους boss, μια επιλογή ειδικής θωράκισης και οπλισμού, καθώς κι ένα μυστικό που καλύτερα θα ήταν να παραμείνει ξεχασμένο.