Το Diablo Immortal έρχεται τον Ιούνιο

1 έτος πριν
diablo immortal

Σπουδαία νέα για τους φίλους ενός εκ των πλέον εμβληματικών franchises στον χώρο των video games παγκοσμίως. Το Diablo Immortal, ο τίτλος (ή τέλος πάντων, ένας εκ των τίτλων) στον οποίο δουλεύει τα τελευταία χρόνια η Blizzard θα κυκλοφορήσει στις 2 Ιουνίου στα PC (σε open beta έκδοση) και mobile πλατφόρμες (iOS, Android).

Η αλήθεια είναι πως τα νέα μας έπιασαν μάλλον απροετοίμαστους, αφού το παιχνίδι αρχικά αναμενόταν να διατεθεί αποκλειστικά σε iOS και Android, mobile game γαρ. Η ανακοίνωση της Blizzard ωστόσο δεν αφήνει καμία αμφιβολία για την κυκλοφορία και στα PC, με τη σχετική έκδοση μάλιστα να διατίθεται δωρεάν (free-to-play) και να υποστηρίζει λειτουργίες cross-play και cross-progression (οι παίκτες δηλαδή θα μπορούν να παίζουν μαζί ανεξαρτήτως πλατφόρμας ενώ η πρόοδός τους θα συνεχίζεται κανονικά, είτε παίζουν από PC, είτε από smartphone/tablet).

Το Diablo Immortal έχει… βεβαρημένο παρελθόν. Όταν είχε ανακοινωθεί στη BlizzCon 2018, οι φαν της Blizzard είχαν σχεδόν «επαναστατήσει» αφού περίμεναν μία σημαντικότερη κυκλοφορία (βλ. Diablo IV), αντί της οποίας έμαθαν για ένα mobile game. Η δε εμπλοκή της κινεζικής NetEase έκανε την κατάσταση ακόμα δυσκολότερη αφού οι περισσότεροι θεώρησαν ότι το Diablo Immortal δε θα ήταν τίποτε περισσότερο από ένα reskin ενός εκ των υπαρχόντων τίτλων της εταιρείας (Crusaders of Light, Endless of God κ.α.).

Τα μέλη του ειδικού Τύπου έπαιξαν για πρώτη φορά το Diablo Immortal το 2018 και τα σχόλιά τους ήταν ανάμεικτα. Στην πορεία βέβαια η Blizzard εστίασε στις αδυναμίες του τίτλου με αποτέλεσμα τα reviews της πιο πρόσφατης δοκιμαστικής του έκδοσης το 2020 και το 2021 να κάνουν λόγο για μία εμπειρία gameplay αντάξια του ονόματος των Diablo.

Θυμίζουμε ότι η Blizzard ανακοίνωσε το 2019 και το Diablo IV, πρότζεκτ στο οποίο εξακολουθεί να δουλεύει μέχρι και σήμερα, χωρίς να έχει επικοινωνήσει επίσημα ημερομηνία ή έστω περίοδο κυκλοφορίας.