Το δικό του AI chatbot θα αποκτήσει φέτος το Xbox

2 εβδομάδες πριν
black xbox in green background

Η MICROSOFT έχει ξεκινήσει τη δοκιμή ενός "ΑΙ χαρακτήρα" που ανταποκρίνεται σε ερωτήσεις σχετικά με την υποστήριξη του Xbox, ως μέρος μιας ευρύτερης προσπάθειας ενσωμάτωσης της τεχνητής νοημοσύνης στην πλατφόρμα και τις υπηρεσίες του Xbox.

Το chatbot, που επιβεβαιώθηκε από τη MICROSOFT στο Verge, μπορεί να αλληλεπιδρά με το υλικό υποστήριξης του Xbox, να απαντά σε ερωτήσεις και να διαχειρίζεται αιτήματα επιστροφής χρημάτων. Η εταιρεία έχει διευρύνει τον αριθμό των ατόμων που έχουν πρόσβαση στο chatbot, με το ενδεχόμενο να επεκταθεί σε όλους τους χρήστες του Xbox στο μέλλον.

Το Xbox chatbot μπορεί να ανταποκριθεί γρήγορα σε ένα ευρύ φάσμα ερωτημάτων, από προβλήματα λειτουργίας μέχρι ζητήματα συνδρομών. Επιπλέον, δοκιμάζεται εσωτερικά για τη διαχείριση ερωτημάτων σχετικά με την υπηρεσία Minecraft Realms.

Η MICROSOFT εξετάζει επίσης τη δημιουργία chatbots βασισμένων στην τεχνητή νοημοσύνη για την ασφάλεια και τον συντονισμό της κοινότητας, καθώς και την ενσωμάτωση βοηθών τεχνητής νοημοσύνης στα παιχνίδια.

Νωρίτερα φέτος, στελέχη της MICROSOFT περιέγραψαν το όραμα ενός "Xbox Παντού", με την τεχνητή νοημοσύνη να αποτελεί βασικό στοιχείο αυτού του στόχου. Η εταιρεία υπονόησε επίσης ότι ετοιμάζει ένα ισχυρό Xbox νέας γενιάς, με τη Σάρα Μποντ να υπόσχεται ένα σημαντικό τεχνολογικό άλμα που πιθανώς περιλαμβάνει την τεχνητή νοημοσύνη.

Παράλληλα, η SONY φημολογείται ότι σχεδιάζει να παρουσιάσει το PS5 Pro εντός του έτους, με τεχνολογία upscaling παρόμοια με αυτή της NVIDIA και της AMD. Το upscaling με τεχνητή νοημοσύνη δεν είναι ακόμη ευρέως διαδεδομένο, με το Immortals of Aveum να αναμένεται ως το πρώτο παιχνίδι κονσόλας που θα ενσωματώσει το FSR 3 της AMD. Η MICROSOFT, προφανώς, δεν θέλει να μείνει πίσω στις εξελίξεις της τεχνητής νοημοσύνης στον τομέα των παιχνιδιών.