Το Discord θα υποστηρίξει σύντομα και φωνητικές συνομιλίες στο Xbox

1 έτος πριν
discrod xbox

Το Xbox ανακοίνωσε ότι οι φωνητικές συνομιλίες του Discord έρχονται πολύ σύντομα στο Xbox. Οι Xbox Insiders θα έχουν πρώτοι πρόσβαση στη λειτουργία στις κονσόλες Xbox, επιτρέποντάς τους να συνδέονται και να συνομιλούν με όσους χρησιμοποιούν την εφαρμογή στον υπολογιστή ή στο κινητό. Αργότερα μέσα στο χρόνο η λειτουργία θα διατεθεί για όλους, δίνοντας στο Discrod έξτρα πόντους ως την απόλυτη εφαρμογή μέσω της οποίας οι gamers μπορούν να συζητούν την ώρα του gaming.

Η διαδικασία ενεργοποίησης θέλει λίγο προσοχή. Πρώτη κίνηση είναι να συνδέσεις το λογαριασμό που διατηρείς στο Xbox με αυτό στο Discord. Αν το έχεις ήδη κάνει κατά το παρελθόν ώστε οι επαφές σου στο Discord να μπορούν να βλέπουν το Gamertag σου, δυστυχώς θα πρέπει να το ξανακάνεις για να δώσεις στην εφαρμογή τα κατάλληλα δικαιώματα φωνής στο Xbox. Θα βρεις την επιλογή για τη σύνδεση των λογαριασμών σου στις Ρυθμίσεις χρήστη του Discord. Κάνε κλικ ή πάτησε το εικονίδιο με το γρανάζι, στη συνέχεια πήγαινε στο μενού "Συνδέσεις", επίλεξε το εικονίδιο Xbox και στη συνέχεια, ακολούθησε τις οδηγίες που εμφανίζονται στην οθόνη.

Επειδή η όλη διαδικασία αποτελείται από αρκετά βήματα, θα πρέπει στη συνέχεια να κατεβάσεις την εφαρμογή του Xbox για smartphones. Για να μιλήσεις με τους φίλους σου, προχώρα στη σύνδεση με ένα φωνητικό κανάλι μέσω του Discord, όπου θα δεις ένα νέο κουμπί "Συμμετοχή στο Xbox". Πάτησέ το και η εφαρμογή Xbox θα ανοίξει αυτόματα στο τηλέφωνό σου, αποκλειστικά και μόνο για να ρωτήσει σε ποια κονσόλα θα πρέπει να προωθήσει τον ήχο της κλήσης. Ευτυχώς η όλη διαδικασία γίνεται μία φορά αλλιώς φαντάσου να έκανες αυτό κάθε φορά που θέλεις να χρησιμοποιήσεις το Discord στο Xbox One ή στο Xbox Series X/S.

Σίγουρα δεν είναι η πιο “κομψή” διαδικασία, αλλά εξακολουθεί να είναι κάτι που οι χρήστες του Discord περίμεναν από τη Microsoft για πολύ καιρό και ειδικότερα από το 2018 όταν η Microsoft ανακοίνωσε για πρώτη φορά την κυκλοφορία του Discord app για Xbox. Η ανανεωμένη εφαρμογή του Discord στο Xbox ίσως μας δίνει και μια πρώτη ματιά στον τρόπο με τον οποίο η Sony σχεδιάζει να προσθέσει κι’αυτή τις φωνητικές συνομιλίες. Η Discord δεν ανέφερε πότε ακριβώς θα είναι διαθέσιμη η φωνητική συνομιλία σε όλους τους χρήστες του Xbox, αν και η λειτουργία αναμένεται να φτάσει κάποια στιγμή αργότερα φέτος.