DISNEY και EPIC δημιουργούν κάτι μοναδικό!

2 μήνες πριν
disney fortnite

Η πρόσφατη ανακοίνωση της στρατηγικής συνεργασίας μεταξύ της DISNEY και της EPIC Games αποτελεί μία από τις πιο αξιοσημείωτες κινήσεις στον χώρο της ψυχαγωγίας τα τελευταία χρόνια. Οι δύο κολοσσοί ενώνουν τις δυνάμεις τους με στόχο τη δημιουργία ενός ενιαίου "μετασύμπαντος" ψυχαγωγίας. 

Η DISNEY θα επενδύσει το ποσό του 1,5 δισ. δολαρίων στην EPIC, αποκτώντας μετοχές της εταιρείας που βρίσκεται πίσω από δημοφιλείς τίτλους όπως το παιχνίδι Fortnite αλλά και την Unreal Engine. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ο νέος κόσμος θα επιτρέπει στους fans να αλληλεπιδρούν με τους αγαπημένους τους χαρακτήρες της DISNEY μέσα από παιχνίδια, βίντεο και άλλο περιεχόμενο.

Παρόμοια κίνηση είχε γίνει το 2022 από την EPIC με την εταιρεία Lego, με αποτέλεσμα την κυκλοφορία του δημοφιλούς παιχνιδιού Lego Fortnite. Έτσι όλα δείχνουν ότι η EPIC επιδιώκει να μετατρέψει το Fortnite από απλό battle royale παιχνίδι σε μία ευρύτερη πλατφόρμα διαδραστικής ψυχαγωγίας.

Η DISNEY έχει ήδη κάνει στο παρελθόν συνεργασίες με την EPIC, εισάγοντας χαρακτήρες από διάφορες σειρές και ταινίες της στο Fortnite για περιορισμένο χρονικό διάστημα. Ωστόσο, φέτος μοιάζει να γίνεται μία πιο μακροπρόθεσμη και στρατηγικής σημασίας κίνηση. Παρά τη θετική αυτή εξέλιξη, και οι δύο εταιρείες πέρασαν περιόδους αναταραχής τα δύο τελευταία χρόνια με απολύσεις προσωπικού. Ίσως αυτή η νέα συνεργασία σηματοδοτεί μία νέα αρχή και σταθεροποίηση των θέσεών τους στην αγορά.

Δεν έχει ακόμα προσδιοριστεί η ακριβής ημερομηνία λανσαρίσματος του νέου “σύμπαντος” των δύο εταιρειών ωστόσο, έχει ήδη ανακοινωθεί πως θα υπάρξει διασύνδεση με άλλα δημοφιλή παιχνίδια της EPIC, όπως το Rocket League στο οποίο θα προστεθούν στοιχεία από τη σειρά The Mandalorian της DISNEY.

Αρκετοί αναλυτές υποστηρίζουν ότι η στρατηγική συμμαχία DISNEY και EPIC Games θα αλλάξει τα δεδομένα στον χώρο του gaming και της διαδραστικής ψυχαγωγίας. Ο συνδυασμός της τεχνογνωσίας της EPIC στο gaming με τους δημοφιλείς χαρακτήρες και πνευματικά δικαιώματα της DISNEY μπορεί να αποφέρει καρπούς τόσο οικονομικά όσο και σε επίπεδο ελκυστικού περιεχομένου για τους καταναλωτές.