EA Sports FC: Νέο όνομα για το FIFA από το 2023

1 έτος πριν
EA Sports FC

Με ανακοίνωσή της, η EA Sports έκανε γνωστό κάτι που λίγοι φαντάζονταν αλλά αρκετοί ίσως περίμεναν: το FIFA έφτασε στο τέλος του. Συγκεκριμένα, το πασίγνωστο videogame θα αλλάξει ονομασία κι από το 2023 θα κυκλοφορεί ως “EA Sports FC”, αφού η συμφωνία μεταξύ EA Sports και FIFA φτάνει στο τέλος της μετά από 30 χρόνια συνεργασίας.

Το τελευταίο FIFA από την EA Sports θα είναι το φετινό FIFA 23, το οποίο βάσει παράδοσης, αναμένεται να κυκλοφορήσει τον ερχόμενο Σεπτέμβριο.

Η EA, από την πλευρά της, δηλώνει πως δε θα αλλάξουν και πολλά στην πράξη, αφού το επόμενο παιχνίδι στη σειρά θα διατηρεί τα πολλαπλά modes, τα δικαιώματα παικτών κι ομάδων, όπως κι όλα όσα οι παίκτες αγάπησαν ανά τα χρόνια στα παιχνίδια FIFA.

Από τα Ultimate Team, Career Mode, Pro Clubs μέχρι το Volta Football κι από τα δεκάδες πρωταθλήματα, τους σχεδόν 20,000 παίκτες ως τις 700+ ομάδες, τίποτα δε θα μείνει εκτός οπότε οι πιστοί του FIFA δε θα απογοητευτούν στο κομμάτι των δικαιωμάτων.

Ποιοι είναι οι λόγοι πίσω από το «διαζύγιο», ωστόσο; Πιθανότατα, η EA δεν βρίσκει πλέον λόγο να πληρώνει τόσα πολλά χρήματα για τη διατήρηση ενός ονόματος αφού έχει χτίσει ένα πανίσχυρο franchise κι έχει επίσης κινηθεί η ίδια για την απόκτηση δικαιωμάτων σε αμέτρητες περιπτώσεις. Μάλιστα, φήμες θέλουν τον CEO της εταιρείας, Andrew Wilson, να έχει δηλώσει πως «σε χρονιές όπου δεν υπάρχει κάποιο World Cup, το μοναδικό που κερδίζουμε είναι τέσσερα γράμματα στο εξώφυλλο».

Από τη δική της πλευρά, η FIFA δήλωσε πως θα κυκλοφορήσει ένα παιχνίδι εξομοίωσης μέσα στο 2024 ενώ πιο βραχυπρόθεσμα, αναμένονται πολλαπλά παιχνίδια διαφόρων ειδών για φέτος με ένα από αυτά να εστιάζει στο φετινό World Cup.

Το πρώτο παιχνίδι FIFA κυκλοφόρησε το 1993 κι ήταν αρκετά προχωρημένο για την εποχή του, χρησιμοποιώντας μια ισομετρική οπτική που άλλα παιχνίδια των τότε χρόνων δεν διέθεταν. Έκτοτε, η σειρά εξελίχθηκε σε φαινόμενο για τον κόσμο του gaming, κάνοντας αλματώδεις αλλαγές ιδίως τα πρώτα χρόνια. Τα τελευταία χρόνια, η έμφαση έχει δοθεί περισσότερο στο FIFA Ultimate Team, το mode όπου οι παίκτες χτίζουν την ομάδα των ονείρων τους συνδυάζοντας κι ένα στοιχείο συλλογής, όχι πολύ διαφορετικό από ότι στα περίφημα αυτοκόλλητα PANINI με τα οποία λίγο-πολύ όλοι οι ποδοσφαιρόφιλοι έχουν ασχοληθεί.