Έως και 200GB μπορεί να χρειαστεί η εγκατάσταση του νέου Call Of Duty

5 μήνες πριν
Call of Duty modern warfare III

Εν αναμονή της κυκλοφορίας του Call of Duty: Modern Warfare III αύριο 10 Νοεμβρίου, η ACTIVISION BLIZZARD πήρε την πρωτοβουλία να μας ενημερώσει για το σημαντικό μέγεθος εγκατάστασης του παιχνιδιού, εξηγώντας γιατί ξεπερνάει αυτό του προκατόχου του. Όπως αναφέρει το IGN, οι gamers που πήραν μέρος στην early access πρόσβαση και εξερεύνησαν την καμπάνια single-player του παιχνιδιού, ανακάλυψαν ότι το συνολικό μέγεθος εγκατάστασης του Call of Duty ανέρχεται στο επιβλητικό μέγεθος των 234,9GB στο PlayStation 5. Στο μέγεθος αυτό περιλαμβάνεται η καμπάνια Modern Warfare II, το Warzone και το Call of Duty HQ. Από την άλλη πλευρά, οι PC gamers έχουν να αντιμετωπίσουν ένα ελαφρώς λιγότερο μέγεθος εγκατάστασης, στα 172GB, εφόσον έχουν εγκαταστήσει την καμπάνια Modern Warfare II και το Warzone.

Η ACTIVISION, σε μια ανάρτηση στο X (πρώην Twitter), απέδωσε το σημαντικό μέγεθος της εγκατάστασης στην "αυξημένη ποσότητα περιεχομένου που είναι διαθέσιμο την 1η ημέρα κυκλοφορίας". Αυτό περιλαμβάνει αρχεία χαρτών για το Call of Duty: Warzone, υποστήριξη για τα αντικείμενα του Modern Warfare II και την εισαγωγή της νέας λειτουργίας Zombies ανοιχτού κόσμου. Η εταιρεία διαβεβαιώνει ότι το τελικό μέγεθος εγκατάστασης θα είναι μικρότερο από το αθροιστικό μέγεθος αρχείων προηγούμενων εμπειριών Call of Duty, υποσχόμενη να μοιραστεί περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με την κυκλοφορία στο εγγύς μέλλον.

Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι τα μεγάλα μεγέθη αρχείων που παρατηρήθηκαν στο PC και το PS5 δεν υπολογίζουν το ακυκλοφόρητο περιεχόμενο για το Modern Warfare III, όπως το multiplayer ή τις λειτουργίες παιχνιδιού Zombies. Ενώ μπορεί να φαίνεται ότι το Modern Warfare III από μόνο του θα καταλάμβανε 200GB αποθηκευτικού χώρου, η βασική εγκατάσταση για το Call of Duty HQ (ο βασικός κόμβος για την πρόσβαση στα Modern Warfare 2, Modern Warfare III και Warzone) είναι περίπου 50GB. Κάθε πακέτο παιχνιδιών συμβάλλει στο συνολικό μέγεθος του αρχείου και μπορεί να απεγκατασταθεί εάν ο χώρος είναι περιορισμένος για την εγκατάσταση και των τριών τίτλων και του σχετικού περιεχομένου τους.

Παρά τις διευκρινίσεις αυτές, είναι κατανοητό ότι οι οπαδοί μπορεί να ανησυχούν. Τα παιχνίδια Call of Duty είναι δημοφιλή -μεταξή άλλων- για την κατανάλωση σημαντικού αποθηκευτικού χώρου, ειδικά από την κυκλοφορία του Modern Warfare το 2019. Η ACTIVISION έχει προηγουμένως εφαρμόσει μέτρα για τη μείωση του μεγέθους των αρχείων και συνεχίζει να υπόσχεται περαιτέρω βελτιστοποιήσεις. Ωστόσο, η εταιρεία εξακολουθεί να ζητά από τους PC gamers να διαθέσουν επιπλέον 79GB αποθηκευτικού χώρου για το Modern Warfare III, υποθέτοντας ότι έχουν ήδη εγκατεστημένα τα Warzone και HQ.