Epic Games Inc.: Δωρεά εσόδων του Fortnite στην Ουκρανία

2 έτη πριν
Epic Games Inc.

Σπουδαία κίνηση από την Epic η οποία ανακοίνωσε πως θα διαθέσει τα έσοδα δύο εβδομάδων του Fortnite για την παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας στην Ουκρανία. Συγκεκριμένα, η εταιρεία πρόκειται να χρησιμοποιήσει τα καθαρά έσοδα του Fortnite την περίοδο 20 Μαρτίου – 3 Απριλίου για να προσφέρει βοήθεια στους Ουκρανούς που έχουν πληγεί από την εισβολή της Ρωσίας. Η διάθεση των εσόδων του δημοφιλούς τίτλου θα γίνει μέσω των οργανώσεων Direct Relief και UNICEF, της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (UNHCR) και του προγράμματος World Food των Ηνωμένων Εθνών (UNWFP).

Όπως εξήγησε η Epic, στο τελικό ποσό θα προστεθούν όλες οι αγορές που θα πραγματοποιήσουν οι παίκτες κατά τη διάρκεια της προαναφερθείσας περιόδου, συμπεριλαμβανομένων των: πακέτων V-Bucks, Fortnite Crew, Battle Passes και διακοσμητικών αντικειμένων που διατίθενται έναντι πραγματικών χρημάτων (π.χ. Voidlander Pack). Αν κάποιος αγοράσει κάρτες V-Bucks και διακοσμητικά αντικείμενα από κάποιο κατάστημα, θα έχει τη δυνατότητα να συνεισφέρει, φτάνει να ενεργοποιήσει τους κωδικούς του κατά την περίοδο της πρωτοβουλίας της Epic.

Προς αποφυγή παρεξηγήσεων μάλιστα, τα «καθαρά έσοδα» αφορούν τα έσοδα της Epic μετά την αφαίρεση φόρων, προμηθειών πλατφορμών και επιστροφών προϊόντων. Προς τιμήν της, η Microsoft προσφέρει και τα δικά της έσοδα από τις πωλήσεις περιεχομένου για το Fortnite μέσα από το Microsoft Store για την ίδια περίοδο (θυμίζουμε ότι η Microsoft παρακρατεί ένα ποσοστό από κάθε συναλλαγή).

Η μέχρι τώρα ανταπόκριση του κοινού πάντως είναι συγκινητική. Μέσα σε ένα 24ωρο έχουν συγκεντρωθεί πάνω από $50 εκατ. με την Epic να ξεκαθαρίζει ότι θα στείλει το ποσό στις οργανώσεις με τις οποίες συνεργάζεται «όσο πιο γρήγορα γίνεται». Για να καταλάβεις το μέγεθος του επιτεύγματος της κοινότητας του Fortnite, το ποσό που συγκεντρώθηκε την πρώτη ημέρα της περιόδου που όρισε η Epic, ανέρχεται στο 1/10 της ανθρωπιστικής βοήθειας που ανακοίνωσε η Ευρωπαϊκή Ένωση (€500 εκατ.) την 1η Μαρτίου…