Επίσημο! H MICROSOFT φέρνει σε Switch και PS5 αποκλειστικα games του Xbox

2 μήνες πριν
Xbox

Η MICROSOFT ανακοίνωσε επίσημα την πρόθεσή της να διαθέσει κάποια από τα παιχνίδια της σε ανταγωνιστικές πλατφόρμες όπως το PlayStation 5 της SONY και το NINTENDO Switch, προωθώντας μια ανοιχτή στρατηγική διάθεσης πέρα από τα συνήθη όρια του Xbox. Αυτό ανακοινώθηκε στο επίσημο podcast του Xbox από τον Phil Spencer, επικεφαλής του τμήματος Gaming της MICROSOFT, ο οποίος αποκάλυψε τη μεταφορά τεσσάρων παιχνιδιών σε άλλες κονσόλες, αν και τα συγκεκριμένα ονόματα δεν αποκαλύφθηκαν. Πληροφορίες πάντως υποδεικνύουν ότι τα παιχνίδια Hi-Fi Rush και Pentiment είναι μεταξύ των πρώτων που θα διασχίσουν τις πλατφόρμες, με το Sea of Thieves και το Grounded να ακολουθούν. 

Παρά την απόφαση αυτή, ο Spencer επισημαίνει ότι η στάση της MICROSOFT σχετικά με τις αποκλειστικότητες του Xbox δεν έχει μεταβληθεί, προβλέποντας όμως μια γενικότερη μείωση των αποκλειστικών τίτλων στη βιομηχανία. Η πρωτοβουλία αυτή αποτελεί δοκιμή για την απήχηση των παιχνιδιών του Xbox σε άλλες κονσόλες και θα μπορούσε να οδηγήσει σε περαιτέρω διανομή μεγάλων τίτλων στο PS5.

Η MICROSOFT δεν προγραμματίζει την άμεση διάθεση όλων των παιχνιδιών της σε ανταγωνιστικές πλατφόρμες, αλλά αναγνωρίζει την ευκαιρία για επέκταση μέσω της στρατηγικής "Xbox Everywhere". Η εταιρεία εξετάζει τη δυνατότητα να φέρει άλλα δημοφιλή franchises σε διάφορες κονσόλες, ενώ παράλληλα ενισχύει την παρουσία της στον τομέα του hardware με την ανάπτυξη νέας γενιάς Xbox κονσολών χωρίς να δίνει περισσότερες πληροφορίες.

Αμετάβλητη περιμένει πάντως η πολιτική της εταιρείας σχετικά με το Game Pass  το οποίο παραμένει αποκλειστικό προνόμιο του Xbox. Μάλιστα από τις 28 Μαρτίου, ο πρώτος τίτλος μετά την εξαγορά της Activision Blizzard που θα έρθει στη συνδρομητική gaming υπηρεσία των 34 εκ. χρηστών, είναι το Diablo IV.

Ο Spencer περιγράφει το Xbox όχι μόνο ως κονσόλα, αλλά και ως ένα ευρύτερο brand παιχνιδιών, ενώ η επιτυχία της νέας στρατηγικής θα καθορίσει την πορεία της βιομηχανίας παιχνιδιών και την ανάπτυξη του Xbox.