Έρχεται το νέο παιχνίδι της σειράς The Witcher

2 έτη πριν
The Witcher

Η CD Projekt τάραξε τα νερά στον χώρο του gaming ανακοινώνοντας αυτό που λίγο-πολύ όλοι γνωρίζαμε ή έστω φανταζόμασταν: το νέο παιχνίδι της σειράς The Witcher βρίσκεται υπό ανάπτυξη. Το πολωνικό στούντιο ήταν ιδιαιτέρως φειδωλό στις αποκαλύψεις του, αφού μοιράστηκε με τους εκατομμύρια φαν της σειράς μόνο μία εικόνα που απεικονίζει ένα μενταγιόν witcher στο χιόνι. Το μενταγιόν βέβαια διέφερε αρκετά από αυτό που είχαμε συνηθίσει να βλέπουμε στον ασύγκριτο Geralt of Rivia, πρωταγωνιστή της τριλογίας, αφού αντί για λύκο, απεικόνιζε έναν λύγκα (lynx), κάτι που επιβεβαίωσε και η CD Projekt.

Πέραν τούτου… τίποτα. Αυτό που γνωρίζουμε μετά βεβαιότητας, είναι πως δεν πρόκειται επ’ ουδενί για το The Witcher 4. Η ιστορία του Geralt εξ άλλου έχει ολοκληρωθεί οριστικά (όσοι έχουν τερματίσει τα δύο expansions του The Witcher 3 θα το γνωρίζουν) με τον αγαπημένο ήρωα να απολαμβάνει τη… συνταξιοδότησή του. Η θεωρία λέει πως θα μπορούσε να κάνει ένα cameo αν υπήρχε ανάγκη αλλά μέχρι εκεί. Οι φωνές που θέλουν τη Ciri να είναι η πρωταγωνίστρια στον επερχόμενο τίτλο είναι πολλές, όμως ακόμα και σε αυτή την τόσο δημοφιλή περίπτωση, υπάρχουν αντικειμενικές δυσκολίες (όλα εξαρτώνται από τις επιλογές του παίκτη στο φινάλε του The Witcher 3).

Το πιθανότερο και συνάμα η ασφαλέστερη επιλογή για τη CD Projekt είναι να στήσει την περιπέτεια του νέου της παιχνιδιού (ή μήπως σειράς, στη λογική της πρώτης τριλογίας;) σε μία διαφορετική εποχή, πριν ή μετά τα γεγονότα των πρώτων τριών The Witcher, συστήνοντάς μας έναν/μία καινούριο/α πρωταγωνιστή/στρια. Εννοείται πως για αυτά και άλλα πολλά θα ‘χουμε άπλετο χρόνο να συζητήσουμε αφού η CD Projekt δε μίλησε ούτε κατά διάνοια για περίοδο κυκλοφορίας η οποία (με δεδομένο και το κάζο που υπέστη η εταιρεία με το Cyberpunk 2077) προβλέπεται να είναι σε κάμποσα χρόνια από σήμερα.

Ευτυχώς, το The Witcher 3 διατίθεται πρακτικά σε κάθε format οπότε μέχρι τότε θα ‘χεις την ευκαιρία να… κάνεις μια επανάληψη.