Εξαντλούνται τα χειριστήρια του Xbox προειδοποιεί η MICROSOFT

1 έτος πριν
Χειριστήρια Χbox

Μετά από δύο δύσκολα χρόνια σε ό,τι αφορά τις κονσόλες τελευταίας γενιάς, απόρροια των ελλείψεων τσιπ που παρατηρούνται στην αγορά αλλά και των scalpers που δεν έχουν αφήσει Xbox Series X|S και PS5 ούτε για δείγμα, πάνω που σιγά-σιγά η κατάσταση έδειχνε να εξομαλύνεται, ένα νέο πρόβλημα διαφαίνεται στον ορίζοντα. Αυτή τη φορά τα άσχημα μαντάτα αφορούν τη MICROSOFT και το Xbox, με την εταιρεία να παραδέχεται πως υπάρχουν ελλείψεις χειριστηρίων στην αγορά.

Η κατάσταση είναι τόσο ζόρικη που το ίδιο το επίσημο κατάστημα της MICROSOFT στο Ηνωμένο Βασίλειο έχει ξεμείνει (δεν υπάρχει χειριστήριο σε κανένα χρώμα) ενώ το ίδιο συμβαίνει και με τα μεγαλύτερα καταστήματα λιανικής της αγοράς. Στο AMAZON μάλιστα έχουν κάνει την εμφάνισή τους τα πρώτα φαινόμενα αισχροκέρδειας, με τρίτους πωλητές να διαθέτουν το μαύρο χειριστήριο της κονσόλας σε τιμές που ξεκινούν από τις £94 (η επίσημη τιμή λιανικής, για να καταλάβεις, είναι £55).

«Γνωρίζουμε ότι ίσως να είναι δύσκολο να βρει κανείς ασύρματα χειριστήρια Xbox αυτή τη στιγμή, λόγω των προβλημάτων στην τροφοδοσία της αγοράς. Κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν, σε συνεργασία με τους κατασκευαστές και τους συνεργάτες μας στη λιανική για να βελτιώσουμε την κατάσταση», ανέφερε εκπρόσωπος της MICROSOFT ο οποίος προέτρεψε το κοινό να ελέγξει με τα κατά τόπους καταστήματα για διαθεσιμότητα.

Αξίζει να σημειώσουμε πάντως πως παρά τα όποια προβλήματα, το Xbox Design Lab συνεχίζει να δέχεται παραγγελίες για custom-made χειριστήρια (συμπεριλαμβανομένου κι εκείνου που διατέθηκε με αφορμή το Pride) με την υποσημείωση πως η εκτέλεσή τους θα γίνει εντός 28 ημερών (είναι άγνωστο ωστόσο αν όντως ισχύουν οι χρόνοι ή απλά δεν έχει ενημερωθεί η σχετική παράμετρος). Οι ελλείψεις πάντως δε φαίνεται να επηρεάζουν για την ώρα το Elite χειριστήριο της κονσόλας το οποίο υπάρχει διαθέσιμο (tip: καν’ το δικό σου από τον ΓΕΡΜΑΝΟ και κάνε level up στο παιχνίδι σου).