Φανταστική συνεργασία Fortnite και Lego φέρνει τα γνωστά τουβλάκια στο Metaverse

4 μήνες πριν
LEGO Fortnite

Το Fortnite, το δημοφιλές παιχνίδι battle royale με πάνω από 350 εκατομμύρια παίκτες, αποκάλυψε ένα επερχόμενο mashup με την εμβληματική δανέζικη μάρκα παιχνιδιών LEGO. Με την ονομασία "LEGO Fortnite", αυτή η συνεργασία έκπληξη έκανε την εμφάνισή της από τις αρχές Δεκεμβρίου ως ξεχωριστή λειτουργία παιχνιδιού που επιτρέπει στους gamers να κατασκευάσουν όπλα και κτίρια από τα εικονικά τουβλάκια LEGO.

Η ανακοίνωση συμπληρώνει μια συνεργασία από τον Απρίλιο του 2022 μεταξύ της EPIC Games και του ομίλου LEGO για την από κοινού ανάπτυξη μιας φιλικής προς τα παιδιά Metaverse εμπειρίας. Η LEGO συμμετείχε επίσης στον γύρο χρηματοδότησης της EPIC ύψους 2 δισεκατομμυρίων δολαρίων, αποδεικνύοντας ότι έχει σοβαρό ρόλο στο κομμάτι των ψηφιακών εγχειρημάτων.

Tο LEGO Fortnite αντιπροσωπεύει τη συνεχιζόμενη προσπάθεια του Fortnite για ευρύτερη απήχηση πέρα από το βασικό κοινό των gamers. Μόλις τον περασμένο Νοέμβριο, η EPIC εισήγαγε αξιολογήσεις περιεχομένου για την ηλικιακή πύλη εμπειριών, εμποδίζοντας την αγορά ορισμένων in-game skins σε λειτουργίες που απευθύνονται σε παιδιά. Αν και γρήγορα αντιστράφηκε εν μέσω επικρίσεων των παικτών, η κίνηση αυτή σηματοδοτεί την πρόθεση του Fortnite να δημιουργήσει διασκέδαση κατάλληλη για κάθε ηλικία.

Όσον αφορά τη LEGO, η χρήση των χαρακτήρων και των τοποθεσιών του Fortnite με άδεια χρήσης προσφέρει μια μοναδική ευκαιρία για την προσέλκυση γενεών με ψηφιακό ενδιαφέρον. Παρά τη μείωση των πωλήσεων παιχνιδιών πρόσφατα, το γνωστό brand με παρουσία 91 ετών, διατηρεί τεράστια αναγνωρισιμότητα και φήμη, καταλαμβάνοντας την κορυφή των ετήσιων πινάκων εταιρικής φήμης. 

Ο δανέζικος γίγαντας παιχνιδιών φαίνεται τώρα αποφασισμένος να επανεφεύρει τον εαυτό του για τους εικονικούς κόσμους, όπου η προσοχή των νέων βρίσκεται όλο και περισσότερο. Συγκεκριμένα, η LEGO στράφηκε στο merchandising και στις συνεργασίες με βιντεοπαιχνίδια για να ανανεώσει την πολιτιστική της φήμη. 

Με πωλήσεις παιχνιδιών άνω των 15 δισεκατομμυρίων δολαρίων ετησίως και αμέτρητους νοσταλγούς, η LEGO διαθέτει τεράστιες ανεκμετάλλευτες δυνατότητες στα παιχνίδια. Την ίδια στιγμή, η EPIC Games προσφέρει απαράμιλλες δυνατότητες ανάπτυξης Metaverse μέσα από τους εικονικούς της κόσμους. 

Έτσι, αν και η ιδέα μιας αναμέτρησης battle royale με τη χρήση εικονικών τούβλων LEGO μπορεί να φαίνεται ανόητη στα χαρτιά, όμως μην υποτιμάς τη δύναμη του συνδυασμού της αρθρωτής δημιουργικότητας της LEGO με την κυριαρχία του Fortnite στο gaming. Με απλά λόγια, εκεί που το παιχνίδι της LEGO τροφοδοτεί τη φαντασία και συναντά την εκρηκτική ψυχαγωγία του Fortnite, μπορεί να προκύψει πραγματική μαγεία.