Το Far Cry 6 έρχεται στο Steam μετά την αποκλειστικότητα στο Epic Games Store

1 έτος πριν
Far Cry 6

Το Far Cry 6 έρχεται επιτέλους αυτόν το μήνα στο Steam, μετά από μια μακρά περίοδο αποκλειστικότητας με το Epic Games Store. Αυτή τη στιγμή, όποιος θέλει να αποφύγει το Epic Games Store μπορεί να αποκτήσει το δημοφιλές παιχνίδι μέσω του Uplay της UBISOFT, με την εταιρεία να έχει παρακάμψει το Steam κατά το λανσάρισμά του εντελώς.

Σύντομα όμως το Far Cry 6 θα προστεθεί στο Steam μαζί με τα Riders Republic και Rainbow Six Extraction. Τα παιχνίδια αυτά έρχονται να προστεθούν σε άλλες μεγάλες επιτυχίες της UBISOFT, όπως το Assassin's Creed Valhalla, το οποίο προστέθηκε στην υπηρεσία τον περασμένο Δεκέμβριο. Η κίνηση αποτελεί μέρος των προσπαθειών της UBISOFT να κάνει διαθέσιμη και πάλι τη βιβλιοθήκη της, αφού προηγουμένως προσπάθησε να προσελκύσει παίκτες στο δικό της ηλεκτρονικό κατάστημα, το Uplay, και παράλληλα να προχωρήσει σε συμφωνία με την αντίπαλη πρόταση της Epic.

Όπως εντοπίστηκε από την ιστοσελίδα PC Gamer, οι σελίδες του Steam για τα Far Cry 6, Riders Republic και Rainbow Six Extraction είναι πλέον ενεργές, χωρίς όμως τα παιχνίδια να είναι διαθέσιμα καθώς όλα έχουν διάφορες ημερομηνίες κυκλοφορίας στα τέλη της άνοιξης και τους καλοκαιρινούς μήνες.

Οι οπαδοί των single-player προτάσεων της UBISOFT δεν θα περιμένουν πολύ, με το Far Cry 6 να κυκλοφορεί στις 11 Μαΐου. Θα κυκλοφορήσει μαζί με όλες τις ενημερώσεις που προστέθηκαν από την αρχική του κυκλοφορία το 2021. Το Extraction και το Riders Republic, ωστόσο, θα κυκλοφορήσουν τον Ιούνιο. Κανένα από αυτά τα παιχνίδια δεν είναι διαθέσιμο για προπαραγγελία, οπότε δεν φαίνεται ότι η UBISOFT σχεδιάζει κάποια αποκλειστικά προνόμια για όσους προχωρήσουν σε προπαραγγελία.

Σε κάθε περίπτωση, αυτό θα είναι μια ευπρόσδεκτη προσθήκη για πολλούς PC gamers, οι οποίοι συχνά δυσανασχετούν με το γεγονός ότι πρέπει να αγοράζουν τα αγαπημένα τους παιχνίδια από διαφορετικά καταστήματα, εγκαθιστώντας διαφορετικούς launchers κάθε φορά. Είναι χαρακτηριστικό ότι αρκετοί χρήστες PC αρνούνται ακόμη και να παίξουν ένα παιχνίδι μέχρι να κυκλοφορήσει στο Steam, οπότε το Far Cry 6 θα μπορούσε να δει μια αύξηση στους οπαδούς του όταν θα κυκλοφορήσει στην πλατφόρμα τον επόμενο μήνα.

Μένει να δούμε ποια παιχνίδια από τον παλιό κατάλογο της UBISOFT θα έρθουν στο Steam στη συνέχεια, όμως αυτό είναι ένα αρκετά ισχυρό σημάδι ότι και άλλοι τίτλοι δεν θα έχουν αποκλειστική παρουσία είτε στο Epic Games Store είτε στο Uplay. Αυτός πάντως δεν είναι ο μόνος τρόπος με τον οποίο η UBISOFT μοιράζεται τη βιβλιοθήκη παιχνιδιών της τον τελευταίο καιρό. Την περασμένη εβδομάδα, το UBISOFT+ προστέθηκε στο Xbox μέσω του Multi Access Plan. Με 17,99 δολάρια το μήνα, είναι σίγουρα μια ακριβή πρόταση, ακόμη πιο ακριβή από τα 14,99 δολάρια το μήνα που ζητάει η MICROSOFT για το Game Pass Ultimate όμως επιτρέπει να παίζεις τα νέα παιχνίδια της UBISOFT από την πρώτη ημέρα κυκλοφορίας τους χωρίς επιπλέον κόστος.