Game Over για τα παιχνίδια της MICROSOFT για το Xbox One

10 μήνες πριν
Xbox One

Η MICROSOFT διοργάνωσε πρόσφατα το Xbox Games Showcase 2023 -είμασταν εκεί-, όπου η εταιρεία ανακοίνωσε τα νέα παιχνίδια που έρχονται στα Xbox Series X, Xbox Series S, Windows PC, Steam, Cloud, αλλά και στις υπηρεσίες Game Pass και PC Game Pass. Ωστόσο, μια πλατφόρμα που έλειπε εντελώς από την ανακοίνωση είναι η προηγούμενη γενιά της εταιρείας, το Xbox One. Λίγες ημέρες αργότερα, ο επικεφαλής του στούντιο παιχνιδιών, Matt Booty, επιβεβαίωσε ότι η εταιρεία δεν αναπτύσσει πλέον παιχνίδια για το Xbox One. 

Η MICROSOFT παρουσίασε την κονσόλα παιχνιδιών Xbox One ως διάδοχο του Xbox 360 τον Νοέμβριο του 2013 και ανάμεσα στα καλύτερα χαρακτηριστικά του ήταν τα εντυπωσιακά γραφικά και η επεξεργαστική του ισχύς, τα οποία του επέτρεπαν να προσφέρει εντυπωσιακά videogames. Η κονσόλα διαθέτει επίσης μεγάλη βιβλιοθήκη παιχνιδιών, συμπεριλαμβανομένων αποκλειστικών τίτλων και δημοφιλών franchises, καθώς και υποστήριξη για πολλούς τίτλους που είχαν κυκλοφορήσει για το Xbox 360.

Ένα άλλο σπουδαίο χαρακτηριστικό του Xbox One ήταν η ενσωμάτωσή του με άλλες υπηρεσίες της MICROSOFT, όπως το Xbox Live, το οποίο επιτρέπει στους παίκτες να συνδέονται με φίλους και να ανταγωνίζονται online. Η κονσόλα υποστηρίζει επίσης υπηρεσίες streaming, καθιστώντας την έναν ευέλικτο κόμβο ψυχαγωγίας. Επιπλέον, το Xbox One διαθέτει ενσωματωμένη συσκευή αναπαραγωγής Blu-ray, επιτρέποντας στους χρήστες να παρακολουθούν ταινίες και τηλεοπτικές εκπομπές υψηλής ευκρίνειας.

Ο Booty σε συνέντευξή του επιβεβαίωσε ότι η εταιρεία δεν αναπτύσσει πλέον παιχνίδια για το Xbox One. "Προχωρήσαμε στο Gen 9", δήλωσε ο Booty στο δημοσίευμα προσθέτοντας ότι καμία εσωτερική ομάδα δεν εργάζεται στην ανάπτυξη παιχνιδιών για το Xbox One «εκτός από την υποστήριξη για τρέχοντα παιχνίδια όπως το Minecraft». 

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης, ο Booty υποστήριξε ότι το προϊόν, δηλαδή η κονσόλα παιχνιδιών Xbox One έχει φτάσει στο τέλος του σταδίου του κύκλου ζωής της. Παρόλα αυτά, η εταιρεία συνεχίζει να υποστηρίζει τους κατόχους της κονσόλας, καθιστώντας τα παιχνίδια της διαθέσιμα μέσω της υπηρεσίας streaming παιχνιδιών που βασίζεται στο cloud, δηλαδή το Xbox Cloud Gaming. «Με αυτόν τον τρόπο θα διατηρήσουμε την υποστήριξη"», δήλωσε.