Gamescom 2023: Απολογισμός από τη μεγαλύτερη γιορτή του gaming

8 μήνες πριν
Gamescom 2023 crowd at booth

Το ταξίδι του ΓΕΡΜΑΝΟΥ και των Unboxholics στη φετινή Gamescom έφτασε στο τέλος του, με την ομάδα των UH να κάνει έναν απολογισμό της φετινής έκθεσης, ίσως της μεγαλήτερης γιορτής του gaming.

Κοινή παραδοχή είναι η “σημαντικότητα” της έκθεσης αφού ειδικά η φετινή διοργάνωση ξεπέρασε σε κάθε επίπεδο την περσινή, με σημαντικά ονόματα όπως αυτό της Nintendo να επιστρέφουν με εντυπωσιακούς εκθεσιακούς χώρους, ενώ αυτό της Microsoft και του Xbox ήταν από τα μεγαλύτερα όλων των εποχών. Αισθητή και φέτος πάντως ήταν η απουσία της Sony, η οποία τα τελευταία χρόνια επιλέγει διαφορετικό τρόπο προώθησης του PlayStation και των παιχνιδιών του (βλ. PlayStation Days).

Με τεράστια προσέλκυση κοινού και δημοσιογράφων όλες τις ημέρες της έκθεσης, η Gamescom 2023 αποτέλεσε μια εξαιρετική διοργάνωση και φέτος εξαιτίας των πολλών κορυφαίων παιχνιδιών που έκαναν την εμφάνισή τους και εντός των εκθεσιακών χώρων των εταιρειών αλλά και πίσω «από κλειστές πόρτες» όπου είχαμε πρόσβαση. Ξεχωρίσαμε φυσικά το Starfield το οποίο έρχεται οσονούπω, καθώς και τα Ghost Runner 2, The Tales Principle 2, Alan Wake 2, Mortal Kombat 1 και το Black Myth: Wukong για το οποίο θα αναφερθούμε στη συνέχεια.

Κλείνοντας την παρουσία μας στη Gamescom 2023, ας δούμε μερικά ακόμα παιχνίδια που ξεχωρίσαμε και είχαμε την ευκαιρία να παίξουμε την τελευταία μέρα της έκθεσης.

Warhammer 40,000: Space Marine 2

Το Warhammer 40,000: Space Marine 2 είναι ένα hack-and-slash παιχνίδι τρίτου προσώπου που αναπτύσσεται από την Saber Interactive και φυσικά είναι η συνέχεια του αγαπημένου Warhammer 40,000: Space Marine, που κυκλοφόρησε το 2011..
 
Το campaign mode του παιχνιδιού διαδραματίζεται στην 41η χιλιετία του σύμπαντος του Warhammer 40.000 όπου ως Captain Titus αναλαμβάνεις να να αντιμετωπίσεις τους Tyranids, μια φυλής εντομοειδών εξωγήινων, σε μια σειρά επικών μαχών. Από την ενασχόλησή μας με το παιχνίδι κρατάμε τις εντυπωσιακές σκηνές που διαδραματίστηκαν στην οθόνη και πιστεύουμε ότι τα προβλήματα με τα frames θα επιλυθούν με την τελική κυκλοφορία. Αυτή αναμένεται τον χειμώνα για PlayStation 5, PC και Xbox Series X|S.

Black Myth: Wukong

Δεν θα μπορούσαμε να μην έχουμε μια ξεχωριστή αναφορά με τις εντυπώσεις μας από το Black Myth: Wukong. Το γεγονός ότι αναφερθήκαμε ήδη τις προηγούμενες μέρες στο συγκεκριμένο παιχνίδι, φανερώνει αυτό που αναφέραμε και στην εισαγωγή, ότι πρόκειται δηλαδή για ένα από τα καλύτερα παιχνίδια της έκθεσης. Το ότι είχαμε την ευκαιρία να ξοδέψουμε περισσότερο χρόνο με το παιχνίδι απλά ενίσχυσε την άποψή μας αφού τα bosses δείχνουν απλά εκπληκτικά όπως και το σύστημα μάχης που είναι διαφορετικό απ’ ότι είχαμε συνηθίσει. Animations, Voiceovers και γενικότερα τα γραφικά του παιχνιδιού είναι κορυφαία και το μόνο αρνητικό είναι ότι θα χρειαστεί να περιμένουμε το 2024 για να παίξουμε την πλήρη έκδοση του παιχνιδιού. Μέχρι τότε ρίξε μια ματιά στo gameplay του Black Myth: Wukong για να καταλάβεις για το τι σου μιλάμε.

Lords of Fallen

Το Lords of the Fallen μπορεί να θεωρηθεί ως ένα reboot του ομώνυμου βιντεοπαιχνιδιού του 2014 που είχε δημιουργήσει αίσθηση. Βασίζεται στην Unreal Engine 5 που αποτελεί εγγύηση για την ποιότητα των γραφικών, κάτι που μπορείς να επιβεβαιώσεις στο παρακάτω βίντεο με τις εντυπώσεις μας. Γενικότερα ο τεχνικός τομέας του παιχνιδιού είναι σε πολύ καλά επίπεδα, ενώ το σύστημα μάχης θα λέγαμε υιοθετεί στοιχεία από παιχνίδια τύπου Souls. Δεν θα χρειαστεί να περιμένεις πολύ για να το κάνεις δικό σου αφού κυκλοφορεί στις 13 Οκτωβρίου για PC, PS5 και Xbox Series X|S.

Ανανεώνουμε το ραντεβού μας για του χρόνου. Μέχρι τότε stay tuned στα κανάλια του ΓΕΡΜΑΝΟΥ για όλες τις εξελίξεις από το μαγικό χώρο του gaming.