gamescom ημέρα 1η: Όλα όσα είδαμε στην Κολωνία

1 έτος πριν
gamescom 2022

Η gamescom 2022, η μεγαλύτερη έκθεση για video games στον κόσμο πλέον, είναι γεγονός! Οι πύλες του Koelnmesse άνοιξαν και επίσημα και φυσικά, το αχτύπητο δίδυμο Unboxholics & ΓΕΡΜΑΝΟΣ δε θα μπορούσε να λείπει από το ραντεβού! Την πρώτη γεύση άλλωστε την πήρες χθες, με το υπερπλήρες report του Opening Night Live, του σόου που παρουσίασε ο Geoff Keighley και που στη διάρκεια του οποίου παρακολούθησαμε τρέιλερ, είδαμε ανακοινώσεις, μάθαμε ημερομηνίες κυκλοφορίας και άλλα πολλά.

Η πρώτη μέρα της gamescom ξεκίνησε με τους Unboxholics να παίζουν το Lies of P, έναν από τους τίτλους που ξεχώρισαν στο Opening Night Live. Το κόνσεπτ του παιχνιδιού θυμίζει έντονα Souls ή για να ακριβολογούμε Bloodborne. Αναπτύσσεται από τη ROOM 8 STUDIO, ένα μάλλον άγνωστο στούντιο που όμως έχει συνεισφέρει σε πολλούς εξαιρετικούς τίτλους των τελευταίων ετών (ενδεικτικά: Age of Empires IV, Halo Infinite, Far Cry 6, Deathloop, Returnal, Cyberpunk 2077, RuneScape, Fortnite). Την έκδοσή του έχει αναλάβει η κορεατική NEOWIZ. Το στόρι του Lies of P είναι εμπνευσμένο από το παραμύθι του Πινόκιο με τον κόσμο του να αποτελεί μία σκοτεινή έκδοση της Belle Epoque. Να στο θέσουμε αλλιώς: μοιάζει λες κι έχει βγει απ’ το μυαλό του Guillermo del Toro! Κυκλοφορεί το 2023 σε PC, PS5 και Xbox Series X|S.

Το δεύτερο παιχνίδι που κέντρισε το ενδιαφέρον των Unboxholics ήταν το A Plague Tale: Requiem. Η ASOBO STUDIO έχοντας πλέον περισσότερους πόρους αλλά και γνώση στη διάθεσή της, έκανε ακόμα καλύτερη δουλειά, δημιουργώντας ένα παιχνίδι που ναι μεν βαδίζει στα χνάρια του προκατόχου του, ωστόσο είναι αρκετά πιο μεστό, προσεγμένο και λεπτομερές. Από τα πρώτα κιόλας λεπτά ενασχόλησης μαζί του, η… teamUnboxholics κατάλαβε ότι δεν είχε πια να κάνει με έναν ΑΑ αλλά με έναν ΑΑΑ τίτλο. Τα γεγονότα του εκτυλίσσονται περίπου έξι μήνες μετά το φινάλε του A Plague Tale: Innocence με τον Hugo και την Amicia de Rune να καλούνται να ταξιδέψουν στη νότια Γαλλία, αναζητώντας μία θεραπεία για την ασθένεια του πρώτου. Το A Plague Tale: Requiem κυκλοφορεί στις 18 Οκτωβρίου σε PC, Xbox Series X|S, PS5 και Nintendo Switch.

Σειρά πήρε στη συνέχεια το Street Fighter 6 το οποίο κυκλοφορεί του χρόνου σε PC, PS5, PS4 και Xbox Series X|S. Κατά τη διάρκεια της gamescom, η CAPCOM ανακοίνωσε δύο ακόμα μαχητές για το ρόστερ του παιχνιδιού, τις Kimberly και Juri. Αξίζει να αναφέρουμε πως το Street Fighter 6 θα διαθέτει συνολικά τρία modes (Fighting Ground, World Tour, Battle Hub) δίνοντας στους παίκτες τη δυνατότητα να απολαύσουν το παιχνίδι με τον τρόπο που τους ταιριάζει. Αυτή που κλέβει πάντως την παράσταση είναι η καινούρια αισθητική του τίτλου που ξεφεύγει από ό,τι γνωρίζαμε όλα αυτά τα χρόνια. Όπως υπογραμμίζουν ωστόσο οι Unboxholics, το gameplay είναι άψογο, με την κίνηση των χαρακτήρων πιο ομαλή και φυσική από ποτέ.

Τέλος, κατά τη διάρκεια της πρώτης ημέρας της έκθεσης ασχοληθήκαμε και με το Alone in the Dark της PIECES INTERACTIVE. Δε θα μπορούσαμε να κάνουμε κι αλλιώς φυσικά όταν μιλάμε για ένα τόσο δυνατό brand name. Ένα ψυχολογικό θρίλερ με τα όλα του που εμπνέεται από το θρυλικό, ομότιτλο παιχνίδι του 1992, το Alone in the Dark είναι ένα ατμοσφαιρικό παιχνίδι δράσης που θα… κλέψει καρδιές. Απολαυστικό πιστολίδι, ακόμα καλύτερο jazzy soundtrack και ένα στόρι βγαλμένο από Χόλιγουντ, συνθέτουν το προφίλ ενός τίτλου που δεν πρόκειται να αφήσει αδιάφορους τους λάτρεις του είδους. Κυκλοφορεί το 2023.

Μείνε συντονισμένος στα socials και το κανάλι του ΓΕΡΜΑΝΟΥ στο YouTube καθώς επίσης και στο G Blog γιατί τα καλύτερα από τη gamescom έρχονται!