Η ανασκόπηση της gamescom 2022

1 έτος πριν
gamescom 2022

gamescom ήταν και πέρασε! Για κάτι λιγότερο από μία εβδομάδα, η καρδιά του gaming χτυπούσε στην Κολωνία, εκεί απ’ όπου Unboxholics και ΓΕΡΜΑΝΟΣ σου μετέφεραν όλα όσα παρουσίασαν και ανακοίνωσαν οι μεγαλύτερες εταιρείες του χώρου. Με τη μεγαλύτερη έκθεση για video games στον κόσμο (φέτος στο Koelnmesse συνέρρευσαν σύμφωνα με τους διοργανωτές της gamescom 265.000 επισκέπτες από 100 και πλέον χώρες) να έχει πλέον ολοκληρωθεί, πάμε να δούμε τι μας έμεινε εντυπωμένο.

Κατ’ αρχάς η ίδια η έκθεση! Ναι, υπήρχαν απουσίες (βλ. SONY, ACTIVISION, NINTENDO). Ναι, έλλειψαν οι βαρύγδουπες αποκαλύψεις, οι «βόμβες» αν προτιμάς -τις οποίες παραδοσιακά οι εταιρείες έριχναν κατά τη διάρκεια της E3. Παρ’ όλα αυτά όμως ήταν ένα εξαιρετικό από κάθε άποψη event με άψογη οργάνωση, εντυπωσιακά booths, φώτα, εφέ και cosplayers, ό,τι θα περίμενε κανείς από μία πραγματική «γιορτή του gaming». Και για να μην ξεχνιόμαστε, για άλλη μια φορά οι Unboxholics εξασφάλισαν πρώτη σειρά στο σόου του Geoff Keighley!

Το «ζουμί» όμως είναι στα παιχνίδια. Εκείνα που έκλεψαν την παράσταση, κερδίζοντας τις εντυπώσεις και αφήνοντας την Κολωνία έχοντας θριαμβεύσει, ήταν δύο: το The Callisto Protocol και το Lies of P. Το πρώτο κυκλοφορεί φέτος τον Δεκέμβριο και είναι ο πνευματικός διάδοχος των Dead Space, ένα sci-fi survival horror για… γερά νεύρα. Το δεύτερο έρχεται του χρόνου και μπλέκει το Bloodborne με τη Belle Epoque και το στόρι του Πινόκιο!

Πέραν των ανωτέρω (αμφότερα νέες IP, αποδεικνύοντας ότι η βιομηχανία δε διστάζει να τολμήσει), εξαιρετικά σχόλια απέσπασε και το A Plague Tale: Requiem, ένα παιχνίδι που ναι μεν βαδίζει στα χνάρια του προκατόχου του αλλά το κάνει με ακόμα καλύτερη ποιότητα, όντας «καλογυαλισμένο» και αποπνέοντας αέρα ΑΑΑ αυτή τη φορά. Το Minecraft Legends βρίσκει τρόπο να αναζωογονήσει ένα από τα πλέον επιτυχημένα παιχνίδια όλων των εποχών, ενώ το Street Fighter 6 είναι το «next big thing» που περίμεναν οι απανταχού λάτρεις των fighting games.

Το Atlas Fallen συνιστά μία ακόμα νέα IP που δεν πέρασε απαρατήρητη, κάνοντας νέους φίλους στην Κολωνία, ενώ θετικά ήταν και το feedback που έλαβαν οι δημιουργοί του Where Winds Meet στην EVERSTONE STUDIO. Το Dead Island 2, τέλος, «κατέβηκε» στη gamescom όντας ένα από τα δυνατότερα ονόματά της, τίτλος που δικαίωσε πλήρως, τουλάχιστον βάσει των όσων είδαμε και παίξαμε στο Koelnmesse.

Ελπίζουμε να απόλαυσες τη φετινή gamescom όσο κι εμείς! Βεβαιώσου ότι έχεις δει όλα όσα μας μετέφεραν οι Unboxholics από την Κολωνία και κάνε τα preorders σου όσο προλαβαίνεις!