Η αποκλειστική επέκταση του Horizon Forbidden West για το PS5 θα κυκλοφορήσει κανονικά στις 19 Απριλίου

1 έτος πριν
Burning Shores Horizon Forbidden West

Ίσως αναρωτιόσουν αν το αναμενόμενο expansion, Burning Shores του Horizon Forbidden West μπορεί να καθυστερήσει, με την κυκλοφορία του να είναι προγραμματισμένη στις 19 Απριλίου, σε 1 μήνα περίπου δηλαδή. Όμως μια νέα συνέντευξη στο PS Blog με τον διευθυντή του παιχνιδιού, Mathijs de Jonge, επιβεβαιώνει ότι η περιπέτεια της Aloy στο Λος Άντζελες είναι ακόμα σε καλό δρόμο, ακόμα κι αν δεν έχουμε πολλές νέες λεπτομέρειες.

Η συνέντευξη περιστρέφεται γύρω από τον τρόπο με τον οποίο η Guerrilla Games αξιοποιεί τη δύναμη του συστήματος νέας γενιάς της SONY για το add-on. Αξίζει να επαναλάβουμε, βέβαια, ότι παρά το γεγονός ότι το κύριο παιχνίδι θα κυκλοφορήσει τόσο στο PS5 όσο και στο PS4, το DLC θα είναι διαθέσιμο μόνο στο τελευταίο PlayStation. Ο De Jonge σημειώνει ότι αυτό επιτρέπει στην ολλανδική ομάδα να πιέσει το hardware της SONY ακόμα περισσότερο συγκριτικά με το πρώτο παιχνίδι.

«Τα ερείπια της πόλης του Λος Άντζελες και τα περίχωρά της ξεχωρίζουν για τη μεγάλη λεπτομέρεια τους και απαιτούν μεγάλη επεξεργαστική ισχύ καθώς και τεχνολογία γρήγορου streaming για να τρέξουν σωστά, ειδικά όταν ο παίκτης πετάει πάνω από τα εδάφη και μπορεί να δει πολλά ταυτόχρονα», εξήγησε. «Ένας από τους οικισμούς βρίσκεται γύρω από αυτά τα λεπτομερή ερείπια και καταφέραμε να στριμώξουμε πολλή δραστηριότητα εκεί».

Ο De Jonge απέφυγε να μοιραστεί οποιαδήποτε spoiler, αλλά έκανε νύξη για μια μεγάλη μάχη η οποία επιβαρύνει πραγματικά την πλατφόρμα της SONY: «Ένα άλλο αξιοσημείωτο είναι μια συγκεκριμένη σκηνή μάχης που απαιτεί πολλή μνήμη και επεξεργαστική ισχύ! Για να πετύχουμε αυτό το μεγάλο όραμα τόσο τεχνικά όσο και δημιουργικά, ήμασταν σίγουρα ευγνώμονες για τα πολλά πλεονεκτήματα που προσφέρει το hardware του PS5».

Παρά το γεγονός ότι πρόκειται για ένα cross-gen παιχνίδι, αμφιβάλλουμε αν πολλοί θα διαφωνούσαν με το ότι το Horizon Forbidden West είναι ένα από τα καλύτερα σε εμφάνιση παιχνίδια του PS5, οπότε η προσμονή για να δούμε τι μπορεί να πετύχει η Guerrilla Games με το DLC, είναι μεγάλη.