Η BlizzCon επιστρέφει στις 3 Νοεμβρίου, υποδεχόμενη και πάλι κόσμο

10 μήνες πριν
BlizzCon

Για πρώτη φορά από το 2019, η BlizzCon επιστρέφει με κόσμο, καθώς η BLIZZARD Entertainment αποκάλυψε πότε και πού θα γίνει το επερχόμενο συνέδριό της. Η είδηση για τη BlizzCon ήρθε μήνες μετά την αποκάλυψη της BLIZZARD ότι η επανάληψη του συνεδρίου βιντεοπαιχνιδιών της το 2023 θα πραγματοποιηθεί δια ζώσης ενώ τώρα οι μακροχρόνιοι οπαδοί και επισκέπτες του συνεδρίου μαθαίνουν τις πολυαναμενόμενες πληροφορίες για την εκδήλωση.

Λίγους μήνες πριν, κατά τη διάρκεια μιας ενημέρωσης στο τέλος του έτους, ο πρόεδρος της BLIZZARD Entertainment, Mike Ybarra, αποκάλυψε ότι η BlizzCon θα επιστρέψει ως συνέδριο με φυσική παρουσία το 2023, αλλά δεν έδωσε τότε καμία πρόσθετη πληροφορία. Η ανακοίνωση έγινε μετά την κυκλοφορία του World of Warcraft: Dragonflight, της ένατης επέκτασης του μακροχρόνιου MMORPG της BLIZZARD. Μετά από μερικά ταραχώδη χρόνια, κατά τα οποία έγιναν πολλές αλλαγές στην BLIZZARD μετά από σοβαρές καταγγελίες για την τοξική εργασιακή κουλτούρα της εταιρείας, η χρονική στιγμή της επιστροφής του BlizzCon μπορεί να θεωρηθεί ως σημείο καμπής για την εταιρεία.

Σύμφωνα με ανάρτηση στο blog της BLIZZARD, το BlizzCon 2023 θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 3 Νοεμβρίου έως το Σάββατο 4 Νοεμβρίου στο Anaheim Convention Center στο Anaheim της Καλιφόρνια. Η κεντρική ομιλία και ορισμένα πάνελ θα είναι δωρεάν για παρακολούθηση στα κανάλια Twitch και YouTube της BLIZZARD, ενώ πληροφορίες για τα εισιτήρια θα αποκαλυφθούν αργότερα. Το παράθυρο και η τοποθεσία συμπίπτουν με το πότε γινόταν παραδοσιακά το BlizzCon πριν η πανδημία COVID-19 αναγκάσει την BLIZZARD να ακυρώσει την εκδήλωση του 2020. Ως αποτέλεσμα, η BLIZZARD προχώρησε σε μια διαδικτυακή έκδοση της BlizzCon το 2021, η οποία θεωρήθηκε επιτυχημένη δεδομένων των τότε συνθηκών.

Μετά την BlizzCon 2021, η οποία είχε ως επικεφαλής την αποκάλυψη του Diablo 2: Resurrected, η επανάληψη της BlizzCon 2022 ήταν προγραμματισμένη να είναι μια ακόμη εκδήλωση σε ψηφιακή μορφή. Ωστόσο, η BLIZZARD ακύρωσε την BlizzCon 2022, καθώς ήρθαν στο φως οι προαναφερθείσες κατηγορίες εναντίον της εταιρείας. Με τις αγωγές και την αρνητική προσοχή να έχουν επικεντρωθεί στην εταιρεία, η BLIZZARD απέσυρε τη διοργάνωση οποιουδήποτε συνεδρίου. Έκτοτε, η ηγεσία της εταιρείας άλλαξε χέρια και πολλοί εργαζόμενοι επέλεξαν να εγκαταλείψουν το στούντιο το τελευταίο διάστημα. Όμως, με τη MICROSOFT να εξακολουθεί να επιδιώκει την εξαγορά της ACTIVISION BLIZZARD παρά τις αναποδιές που έχει συναντήσει στο Ηνωμένο Βασίλειο, μένει να δούμε τι αντίκτυπο θα έχουν οι συζητήσεις για την εξαγορά στο φετινό BlizzCon, αν μάλιστα υπάρχει κάποια σχετική συζήτηση.

Όσο για το τι μπορούν να περιμένουν οι οπαδοί από τη BlizzCon αργότερα φέτος, η απάντηση είναι πολλά. Μετά την ακύρωση της λειτουργίας PvE του Overwatch 2, οι οπαδοί μπορούν να περιμένουν τουλάχιστον έναν ή δύο νέους ήρωες να αποκαλυφθούν στο συνέδριο. Όσον αφορά το World of Warcraft, η 20ή επέτειος του παιχνιδιού θα πραγματοποιηθεί το 2024, οπότε μπορεί να πάρουμε μια γεύση από τα σχέδια αυτά.