Η EPIC δίνει περισσότερες πληροφορίες για το EPIC Games Store που έρχεται πολύ σύντομα στο iPhone και στο Android

1 μήνας πριν
EPIC Games Store

Κατά τη διάρκεια του Game Developers Conference (GDC), η EPIC GAMES παρείχε περαιτέρω λεπτομέρειες σχετικά με το επερχόμενο EPIC Games Store για iPhone στην Ευρωπαϊκή Ένωση, το οποίο ανακοινώθηκε αρχικά τον Φεβρουάριο. Η εταιρεία μοιράστηκε πληροφορίες σχετικά με το λανσάρισμα του ηλεκτρονικού καταστήματος και τα τέλη που σχετίζονται με τις εφαρμογές που θα διανέμονται μέσω της πλατφόρμας.

Για τα παιχνίδια που πωλούνται μέσω του EPIC GAMES Store, η εταιρεία θα λάβει μερίδιο 12% των εσόδων, σε απόλυτη αρμονία δηλαδή με ότι χρεώνει η εταιρεία στις πλατφόρμες των Windows και Mac. Σε μια αξιοσημείωτη κίνηση, οι εφαρμογές θα λαμβάνουν το 100% των κερδισμένων εσόδων τους για τους πρώτους έξι μήνες, χωρίς η EPIC να παίρνει κάποιο μερίδιο. Επιπλέον, δεν θα υπάρχουν τέλη για εφαρμογές που προσφέρουν αγορές εντός της εφαρμογής και χρησιμοποιούν το δικό τους σύστημα επεξεργασίας πληρωμών.

Ωστόσο, τα παιχνίδια που διανέμονται μέσω του EPIC GAMES Store θα υπόκεινται τόσο στο τέλος 12% της EPIC όσο και στο τέλος Core Technology Fee (CTF) ύψους 0,50 ευρώ της APPLE για κάθε "πρώτη ετήσια" εγκατάσταση μετά την υπέρβαση του ενός εκατομμυρίου εγκαταστάσεων. Σε σύγκριση, οι εφαρμογές που διανέμονται μέσω του App Store υπό τους αναθεωρημένους επιχειρηματικούς όρους της APPLE στην ΕΕ θα πληρώνουν το CTF και προμήθεια που κυμαίνεται από 10 έως 17%, η οποία είναι μειωμένη από το σύνηθες μερίδιο 15 έως 30% που λαμβάνει συνήθως η APPLE.

Στο πλαίσιο του App Store Small Business Program της APPLE, οι εφαρμογές που κερδίζουν λιγότερα από 1 εκατομμύριο δολάρια ετησίως θα πληρώνουν τέλος 10%, το οποίο είναι επίσης το ποσοστό που χρεώνει η APPLE για συνδρομές που οι πελάτες διατηρούν για περισσότερο από ένα έτος. Οι πιο επιτυχημένες εφαρμογές που κερδίζουν πάνω από 1 εκατομμύριο δολάρια και οι νέες συνδρομές έρχονται αντιμέτωπες με προμήθεια 17%. Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι η APPLE επιβάλλει επίσης ένα επιπλέον τέλος τρία τοις εκατό για τη χρήση του συστήματος πληρωμών εντός της εφαρμογής, πράγμα που σημαίνει ότι οι προγραμματιστές που διανέμουν μέσω του App Store και χρησιμοποιούν αγορές εντός της εφαρμογής θα πληρώνουν συνολικά μεταξύ 13 και 20%.

Για να δώσουμε ένα παράδειγμα, μια εφαρμογή με λιγότερες από ένα εκατομμύριο λήψεις (downloads) που διανέμεται μέσω του App Store υπό τους νέους όρους θα πλήρωνε το CTF και ένα τέλος 10%, το οποίο τελικά ανέρχεται σε λιγότερο από το συνδυασμένο CTF και το τέλος 12% που θα εισέπραττε το EPIC GAMES Store.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της EPIC GAMES, Tim Sweeney, έχει επικρίνει τις αλλαγές και τις προμήθειες της APPLE στην ΕΕ, χαρακτηρίζοντάς τα ως "πονηρή νέα περίπτωση Κακόβουλης Συμμόρφωσης". Παρά την προετοιμασία για την έναρξη του EPIC GAMES Store, ο Sweeney έχει ορκιστεί ότι η EPIC GAMES θα επιμείνει στο επιχείρημα προς τα δικαστήρια και τους ρυθμιστικούς φορείς ότι η APPLE παραβιάζει τον νόμο.

Το EPIC GAMES Store αναμένεται να φτάσει στο iPhone στην Ευρωπαϊκή Ένωση πριν από το τέλος του 2024, αλλά δεν θα είναι προσβάσιμο στις Ηνωμένες Πολιτείες και σε άλλες χώρες.