Η Hori παρουσιάζει το πρώτο επίσημο χειριστήριο Steam μετά από πέντε χρόνια

2 μήνες πριν
Wireless Horipad for Steam in many colors

Η εταιρεία Hori ανακοίνωσε την κυκλοφορία ενός νέου χειριστηρίου για το Steam, πέντε χρόνια μετά την διακοπή του πρωτότυπου Steam Controller από τη VALVE. Το "Wireless Horipad for Steam" θα είναι διαθέσιμο αρχικά μόνο στην Ιαπωνία από τις 31 Οκτωβρίου, σε τέσσερα χρώματα και με τιμή περίπου 50 δολάρια.

Το νέο χειριστήριο μοιάζει αρκετά με το Steam Deck, διαθέτοντας παρόμοια κουμπιά μενού και αισθητήρες αφής στους μοχλούς για την ενεργοποίηση των κόλπων που επιτρέπει το γυροσκόπιο. Υποστηρίζει ασύρματη σύνδεση μέσω Bluetooth και ενσύρματη μέσω USB-C, ενώ προσφέρει εκτεταμένες δυνατότητες προσαρμογής μέσω του λογισμικού της Hori.

Ωστόσο, το Wireless Horipad δεν είναι ακριβώς ένα Steam Controller 2. Δεν διαθέτει δόνηση, τέσσερα κουμπιά στο πίσω μέρος όπως το Steam Deck, ούτε τα χαρακτηριστικά trackpads. Αντ' αυτού, έχει δύο προγραμματιζόμενα κουμπιά στο πίσω μέρος και δύο επιπλέον στο μπροστινό μέρος, κάτω από το D-pad και στον δεξιό αναλογικό μοχλό.

Το νέο χειριστήριο μοιάζει αρκετά με το ενσύρματο Horipad Pro για Xbox κονσόλες αλλά με σημαντικές διαφορές. Εκτός από την ασύρματη λειτουργία, το Steam version προσφέρει περισσότερες δυνατότητες προγραμματισμού. Η κυκλοφορία του Wireless Horipad συμπίπτει με την αύξηση της χρήσης χειριστηρίων στο Steam, όπως δείχνουν πρόσφατα στατιστικά της VALVE. Η εταιρεία έχει επίσης εφαρμόσει νέες βελτιστοποιήσεις για χειριστήρια στην πλατφόρμα της.

Η απόφαση της Hori να ξεκινήσει τις πωλήσεις στην Ιαπωνία μπορεί να αντανακλά την αυξανόμενη δημοτικότητα του PC gaming στη χώρα, ιδιαίτερα των φορητών συσκευών. Αυτό επιβεβαιώνεται και από τη συνεργασία της VALVE με τοπική εταιρεία για τη διανομή του Steam Deck στην Ιαπωνία.

Πάντως για την ώρα, δεν υπάρχουν πληροφορίες για διάθεση του Wireless Horipad εκτός Ιαπωνίας. Ωστόσο, η κυκλοφορία του μπορεί να σηματοδοτεί μια νέα τάση για επίσημα αδειοδοτημένα χειριστήρια Steam από διάφορους κατασκευαστές, παρόμοια με αυτό που ισχύσει στις κονσόλες Xbox.