Η LOGITECH θα κυκλοφορήσει φέτος τη δική της φορητή παιχνιδοκονσόλα

1 έτος πριν
logitech

Η LOGITECH G συνεργάζεται με την Tencent Games για την κυκλοφορία μιας ειδικής φορητής συσκευής παιχνιδιών για το cloud, κάτι που θα γίνει αργότερα φέτος. Το νέο hardware θα είναι σχεδιασμένο για υπηρεσίες παιχνιδιών cloud, προσφέροντας μια ειδική συσκευή με χειριστήρια αντί για τις τυπικές θήκες που προσαρμόζεις στο smartphone σου. Η φορητή συσκευή για cloud gaming θα υποστηρίζει το Xbox Cloud Gaming και την υπηρεσία GeForce Now της Nvidia, ενώ η LOGITECH και η Tencent συνεργάζονται με τη Microsoft και την Nvidia για τη δημιουργία μιας .

Η LOGITECH και η Tencent ανακοίνωσαν τώρα απλά τις προθέσεις τους  αυτό το διάστημα, χωρίς καμία αναφορά στην ημερομηνία κυκλοφορίας (πέρα από τη φετινή κυκλοφορία), την τιμή της ή ακόμη και στο πώς θα είναι έστω η εξωτερική της εμφάνιση. Η LOGITECH προφανώς θα στηριχθεί στην εμπειρία της στην κατασκευή αξεσουάρ για PC και κονσόλες παιχνιδιών, ενώ η Tencent φαίνεται να είναι περισσότερο ένας συνεργάτης για το επιχειρησιακό κομμάτι.

«Ως μία από τις κορυφαίες παγκόσμιες πλατφόρμες για την ανάπτυξη και την κυκλοφορία παιχνιδιών, η Tencent Games βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της καινοτομίας και γι' αυτό συνεργαστήκαμε μαζί της», εξηγεί ο Ujesh Desai, γενικός διευθυντής της LOGITECH G. «Ως κάποιος που μεγάλωσε παίζοντας βιντεοπαιχνίδια, η ιδέα του να μπορείς να κάνεις streaming και να παίζεις παιχνίδια ΑΑΑ σχεδόν σε οποιοδήποτε μέρος, είναι εξαιρετικά συναρπαστική και ανυπομονούμε να δείξουμε σε όλους πάνω σε τι δουλεύουμε».

Η νέα φορητή cloud παιχνιδομηχανή έχει για την ώρα μόνο έναν επίσημο ιστότοπο όπου μπορείς να εγγραφείς για ενημερώσεις, αλλά η LOGITECH υπόσχεται την κυκλοφορία της αργότερα φέτος, οπότε θα πρέπει να έχουμε περισσότερες πληροφορίες τους επόμενους μήνες.

Η νέα μυστηριώδης φορητή συσκευή έρχεται λίγους μήνες μετά την κυκλοφορία της φορητής συσκευής Steam Deck της Valve, η οποία βοήθησε στην αναβίωση της ιδέας του PC gaming εν κινήσει. Το Steam Deck υποστηρίζει υπηρεσίες gaming στο cloud, όπως το Stadia και το Xbox Cloud Gaming, αλλά κάποιοι μπορεί να θέλουν μια φθηνότερη εναλλακτική λύση στο Steam Deck που να μπορεί να τρέξει παιχνίδια στο cloud και να μην εξαρτάται από το τηλέφωνό σου. Φαίνεται ότι η LOGITECH κατασκευάζει ακριβώς αυτό.