Microsoft Xbox Series X: προτεραιότητα στους πιστούς πελάτες

2 έτη πριν
Microsoft Xbox Series X

Το λανσάρισμα των συστημάτων νέας γενιάς, PS5 και Xbox Series X|S πέρυσι τέτοια εποχή, ανέδειξε το πρόβλημα των scalpers. Οι τρεις κονσόλες παραμένουν έως και σήμερα εξαιρετικά δυσεύρετες με εκείνους που έσπευσαν να τις προπαραγγείλουν μαζικά, να τις διαθέτουν αρκετές εκατοντάδες ευρώ/δολάρια/λίρες παραπάνω από την προτεινόμενη τιμή λιανικής τους στο eBay και λοιπές παρόμοιες πλατφόρμες. Η Microsoft ωστόσο δείχνει αποφασισμένη να τους… κόψει τον αέρα, έστω και με καθυστέρηση.

Όπως κυκλοφόρησε, η αμερικανική εταιρεία έχει εξασφαλίσει «ένα περιορισμένο στοκ από πακέτα Xbox Series X» το οποίο και προτίθεται να διαθέσει στους «αξιότιμους πελάτες» της (valued customers, όπως αναφέρεται στα Αγγλικά) μέσω του ψηφιακού της καταστήματος. Παρ’ ό,τι δε δίνονται λεπτομέρειες όσον αφορά στα κριτήρια με τα οποία θα γίνει η επιλογή, είναι ασφαλές να υποθέσουμε ότι αφορά χρήστες που έχουν πραγματοποιήσει στο παρελθόν τουλάχιστον μία αγορά από εκεί.

Το σχετικό email που στάλθηκε αναφέρει χαρακτηριστικά: «Καθ’ ό,τι αξιότιμος πελάτης της Microsoft, θα θέλαμε να σας πληροφορήσουμε πως το Microsoft Store παρέλαβε μόλις περιορισμένη ποσότητα από πακέτα Xbox Series X τα οποία διαθέτει προς πώληση». Όσο για τα προαναφερθέντα πακέτα, περιλαμβάνουν ένα έξτρα χειριστήριο συν έναν τίτλο (GTA V, Rust, Madden 22, Far Cry 6, Hasbro Family Fun Pack, Mortal Kombat 11 Ultimate, Diablo 2 Resurrected, Insurgency: Sandstorm).