Η MICROSOFT φέρνει αποκλειστικούς Xbox τίτλους στο PlayStation 5 και το Switch

2 μήνες πριν
starfield Xbox

Η MICROSOFT ετοιμάζεται να μοιραστεί όλες τις απαραίτητες λεπτομέρειες σχετικά με τα  φημολογούμενα σχέδιά της να μεταφέρει ορισμένα αποκλειστικά παιχνίδια του Xbox σε αντίπαλες κονσόλες και συγκεκριμένα στο PlayStation 5 και το Nintendo Switch. Η εταιρεία έχει επίσης ανακοινώσει μια "εκδήλωση επιχειρηματικής ενημέρωσης" για αυτές τις μέρες, όπου ενδέχεται να κάνει τη σχετική ανακοίνωση.

Σύμφωνα με το XboxEra, η MICROSOFT εξετάζει το ενδεχόμενο να φέρει το Starfield της Bethesda στο PlayStation, μαζί με άλλους τίτλους που φημολογούνταν προηγουμένως, όπως το επερχόμενο παιχνίδι Indiana Jones, το Hi-Fi Rush και το Sea of Thieves. Σύμφωνα με το  δημοσίευμα, η MICROSOFT έχει κάνει πρόσθετες επενδύσεις σε dev kits για το PlayStation 5 για να υποστηρίξει τις συνεχιζόμενες προσπάθειες ανάπτυξης.

Το Starfield αναμένεται να κυκλοφορήσει στο PS5 μετά την προγραμματισμένη επέκταση του Shattered Space, η οποία αναμένεται να φτάσει πρώτα στο Xbox και το PC αργότερα φέτος.

"Σας ακούμε με πολύ προσοχή", έγραψε ο CEO της MICROSOFT Gaming, Phil Spencer, σε μια ανάρτηση στο X. "Σχεδιάζουμε μια εκδήλωση επιχειρηματικής ενημέρωσης για την επόμενη εβδομάδα, όπου ανυπομονούμε να μοιραστούμε μαζί σας περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με το όραμά μας για το μέλλον του Xbox. Μείνετε συντονισμένοι".

Το The Verge αναφέρει ότι αυτή η εκδήλωση είχε προγραμματιστεί προηγουμένως για τον επόμενο μήνα. Ωστόσο, φαίνεται ότι η εταιρεία τη διοργανώνει νωρίτερα, δεδομένου ότι οι φήμες για παιχνίδια Xbox που θα έρθουν στο PlayStation και το Switch έχουν πάρει μορφή χιονοστιβάδας στο χώρο του gaming.

Όλα τα μάτια είναι στραμμένα στη MICROSOFT για να επιβεβαιώσει ή να διαψεύσει αυτές τις φήμες. Αν τις επιβεβαιώσει πάντως, η εξέλιξη θα αποτελέσει μια από τις σημαντικότερες εξελίξεις στο χώρο του gaming εδώ και πολλά χρόνια, και μόνο στην ιστορία θα διαβάζουμε για τον πόλεμο των αποκλειστικών τίτλων μεταξύ Xbox και PlayStation 5. Το αν αυτό έρθει με χρονική καθυστέρηση όπως συμβαίνει στην περίπτωση των τίτλων της Sony και του PlayStation που κάνουν την εμφάνισή τους στο PC μετά από μήνες (ή και χρόνια), μένει να το επιβεβαιώσουμε.