Η Naughty Dog ανακοινώνει "ολοκαίνουργια single player εμπειρία" παράλληλα με την καθυστέρηση του Last of Us για multiplayer

11 μήνες πριν
Last of Us

Θαυμάσια νέα! Η Naughty Dog ετοιμάζει ένα νέο single player παιχνίδι.

Η εταιρεία που δημιούργησε το franchise του Uncharted αναμενόταν να παρουσιάσει το multiplayer project του The Last Of Us στο PlayStation Showcase τον προηγούμενο μήνα, κάτι που τελικά δεν έγινε. Όμως πριν μερικές ημέρες, μοιράστηκε κάποια νέα για το παιχνίδι ενώ προχώρησε σε μια ανακοίνωση-έκπληξη, δηλώνοντας ότι εργάζεται πάνω σε ένα εντελώς νέο παιχνίδι.

Η διατύπωση της ανακοίνωσης δεν καθιστά σαφές αν αυτή η νέα εμπειρία single-player διαδραματίζεται στο σύμπαν του The Last Of Us ή αν πρόκειται για κάτι εντελώς διαφορετικό.

Η σύντομη ανακοίνωση ενημέρωσε επίσης τους φίλους της εταιρείας ότι το multiplayer παιχνίδι του The Last Of Us χρειάζεται περισσότερο χρόνο για να ολοκληρωθεί πριν η Naughty Dog το αποκαλύψει δημόσια. Λίγο μετά τη δημοσίευση του tweet της Naughty Dog, το Bloomberg ανέφερε ότι το multiplayer project φαίνεται να αντιμετωπίζει κάποιες δυσκολίες.

Η ομάδα που εργάζεται στο παιχνίδι μειώθηκε μετά από μια πρόσφατη αξιολόγηση, δήλωσαν οι άνθρωποι, οι οποίοι ζήτησαν να μην κατονομαστούν επειδή δεν ήταν εξουσιοδοτημένοι να μιλήσουν δημοσίως. Μια μικρή ομάδα παραμένει στο έργο, ενώ η εταιρεία επανεκτιμά την κατεύθυνση του παιχνιδιού. Ενώ το παιχνίδι δεν έχει ακυρωθεί, πολλοί από τους προγραμματιστές του έχουν μετακινηθεί σε άλλα projects. 

Επιπλέον, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Bloomberg, η εταιρεία ανάπτυξης του Destiny 2, η Bungie - μια εταιρεία που γνωρίζει καλά από την ανάπτυξη shooters με live service,  επιστρατεύτηκε για να αξιολογήσει το παιχνίδι. Η Bungie προφανώς εξέφρασε ανησυχίες ότι το multiplayer παιχνίδι της Naughty Dog δεν θα ήταν σε θέση να κρατήσει τους παίκτες απασχολημένους.

Έχει περάσει καιρός από τότε που η Naughty Dog έκανε κάτι που δεν σχετιζόταν με το The Last of Us. Νωρίτερα φέτος, κυκλοφόρησε την τηλεοπτική σειρά The Last of Us για το HBO καθώς και τη remastered έκδοση του πρώτου παιχνιδιού για PC. Το πρώτο έλαβε διθυραμβικές κριτικές, το δεύτερο... λιγότερο. Η Naughty Dog έχει φημίζεται για την παροχή αφηγηματικών εμπειριών κορυφαίας ποιότητας, οπότε ό,τι και αν είναι αυτό το νέο παιχνίδι, το σίγουρο είναι ότι θα ξεχωρίζει στο συγκεκριμένο τομέα.