Η NINTENDO και η Pokémon Company μηνύουν τους δημιουργούς του Palworld για παραβίαση πατέντας

2 εβδομάδες πριν
palworld

Η NINTENDO και η Pokémon Company κατέθεσαν αγωγή κατά της Pocketpair Inc, δημιουργού του δημοφιλούς παιχνιδιού Palworld, για παραβίαση πατέντας. Το Palworld, που απέκτησε γρήγορα το παρατσούκλι "Pokémon με όπλα" μετά την πρώτη του παρουσίαση το 2021, έχει προσελκύσει πάνω από 25 εκατομμύρια παίκτες μέσα σε ένα μήνα από την κυκλοφορία του.

Η νομική διαμάχη έρχεται ως αποτέλεσμα των πολλών ομοιοτήτων μεταξύ του Palworld και της σειράς Pokémon. Και τα δύο παιχνίδια επικεντρώνονται στη συλλογή και εκπαίδευση πλασμάτων με διαφορετικές δυνάμεις. Στο Palworld, οι παίκτες, γνωστοί ως "pal-tamers", εξερευνούν έναν εκτεταμένο χάρτη, μάχονται με ανθρώπινους εχθρούς και πλάσματα που ονομάζονται "pals", τα οποία μπορούν να αιχμαλωτίσουν και να στρατολογήσουν.

Η Pokémon Company δήλωσε ότι το Palworld "παραβιάζει πολλαπλά δικαιώματα ευρεσιτεχνίας" και ζητά δικαστική εντολή για την παύση της παραβίασης καθώς και αποζημίωση για ζημιές. Η εταιρεία είχε ήδη ανακοινώσει τον Ιανουάριο ότι σχεδίαζε να διερευνήσει τους ισχυρισμούς περί αντιγραφής, μετά από παρατηρήσεις των θαυμαστών για τις ομοιότητες μεταξύ των δύο παιχνιδιών.

Η Pocketpair αναγνώρισε την αγωγή σε δήλωσή της την Πέμπτη και ζήτησε συγγνώμη από τους θαυμαστές για "οποιαδήποτε ανησυχία ή δυσφορία" προκλήθηκε. Ωστόσο, η εταιρεία υποστήριξε ότι δεν γνωρίζει τις συγκεκριμένες πατέντες που κατηγορείται ότι παραβίασε, δηλώνοντας: "Δεν έχουμε ενημερωθεί για τέτοιες λεπτομέρειες".

Ο διευθύνων σύμβουλος της Pocketpair είχε προηγουμένως δηλώσει ότι το παιχνίδι είχε περάσει νομικούς ελέγχους. Ωστόσο, η NINTENDO είναι γνωστή για την έντονη προστασία της πνευματικής της ιδιοκτησίας και του εμπορικού της σήματος.

Σύμφωνα με τον αναλυτή της βιομηχανίας παιχνιδιών Piers Harding Rolls, η NINTENDO "έχει ιστορικό μηνύσεων εναντίον οργανισμών και ατόμων που θεωρεί ότι έχουν παραβιάσει την πνευματική της ιδιοκτησία". Ο Rolls δήλωσε στο BBC ότι αυτή η τελευταία αγωγή "συνεχίζει αυτήν την τάση" και αντικατοπτρίζει τη σημασία του franchise Pokémon για τον γίγαντα των παιχνιδιών.

Η Pocketpair εξέφρασε τη λύπη της για το γεγονός ότι, ως μικρότερος, ανεξάρτητος προγραμματιστής παιχνιδιών, θα πρέπει τώρα να διαθέσει χρόνο και πόρους στην αγωγή αντί για το Palworld. Ωστόσο, η εταιρεία δεσμεύτηκε να κάνει ό,τι καλύτερο μπορεί για τους θαυμαστές της και να διασφαλίσει ότι οι ανεξάρτητοι προγραμματιστές παιχνιδιών δεν θα εμποδίζονται ή αποθαρρύνονται από την επιδίωξη των δημιουργικών τους ιδεών.

Η νομική διαμάχη μεταξύ των δύο εταιρειών αναμένεται να έχει σημαντικό αντίκτυπο στη βιομηχανία των videogames, καθώς θα μπορούσε να θέσει προηγούμενο για το πώς αντιμετωπίζονται οι ομοιότητες μεταξύ παιχνιδιών στο μέλλον.

Νωρίτερα την ίδια εβδομάδα, η Pokémon φέρεται να κέρδισε μια νομική μάχη 15 εκατομμυρίων δολαρίων εναντίον αρκετών Κινέζων προγραμματιστών παιχνιδιών που κατηγορήθηκαν για παραβίαση πνευματικών δικαιωμάτων.