Η Sega ανακοίνωσε το Sega Mega Drive 2 mini

1 έτος πριν
sega mega drive 2 mini

Φαίνεται ότι η τάση των μίνι ρετρό κονσολών δεν έχει τελειώσει ακόμα. Η SEGA ανακοίνωσε την περασμένη εβδομάδα τη συνέχεια του μικροσκοπικού Mega Drive (γνωστού και ως SEGA Genesis στις ΗΠΑ), το οποίο θα περιλαμβάνει τόσο παιχνίδια με κασέτα όσο και τίτλους από το πρόσθετο εξάρτημα Mega CD. Συνολικά, η μικροσκοπική κονσόλα θα διαθέτει 50 ενσωματωμένα παιχνίδια, συμπεριλαμβανομένων των Silpheed, Shining Force CD, Sonic the Hedgehog CD, Virtua Racing και Shining in the Darkness ενώ ίσως η βιβλιοθήκη τίτλων διαφοροποιηθεί ανάλογα με την ήπειρο.

Κι’ αυτό γιατί δυστυχώς μέχρι στιγμής η συσκευή έχει ανακοινωθεί μόνο για την Ιαπωνική αγορά όπου η μίνι κονσόλα της SEGA θα κυκλοφορήσει στις 27 Οκτωβρίου στην τιμή των 9.980 γιεν (περίπου 75 δολάρια). Παράλληλα η εταιρεία θα διαθέσει με πρόσθετο κόστος 35 δολαρίων και τη μίνι έκδοση του SEGA CD, το οποίο δεν θα είναι λειτουργικό αλλά θα έχει καθαρά διακοσμητικό χαρακτήρα, βοηθώντας μας όμως να φέρουμε ευχάριστες μνήμες από το παρελθόν.

Πόσο πίσω; Αρκετά αφού η SEGA κυκλοφόρησε το διάδοχο του επιτυχημένου Mega Drive το 1988, αρχικά στην Ιαπωνία. Χρειάστηκαν 2 ολόκληρη χρόνια για να το δούμε στην Ευρώπη, κάτι που αποτελούσε τον κανόνα εκείνη την εποχή με όλες τις μεγάλες κυκλοφορίες κονσολών από τους «μεγάλους» της Ιαπωνίας.

Η μόδα με τις μικροσκοπικές ρετρό κονσόλες ξεκίνησε πριν από μερικά χρόνια, μετά την τεράστια επιτυχία του NES mini  της NINTENDO το 2016. Η εταιρεία συνέχισε με την κυκλοφορία του SNES mini, ενώ η Sony δημιούργησε μια όχι και τόσο εντυπωσιακή εκδοχή του πρωτότυπου PlayStation, χωρίς να συναντήσει παρόμοια εμπορική επιτυχία. Ωστόσο, ενώ η SEGA άργησε λίγο να μπει στο παιχνίδι, κυκλοφόρησε αναμφισβήτητα την καλύτερη μίνι κονσόλα μέχρι σήμερα με το Mega Drive / Genesis, το οποίο κυκλοφόρησε το 2019. Εκτός από μια βιβλιοθήκη παιχνιδιών με τις κλασσικές επιτυχίες της κονσόλας, η SEGA είχε πάρει τη σοφή απόφαση να ενσωματώσει θύρες USB προκειμένου οι κάτοχοι της κονσόλας να μπορούν να συνδέσουν τα δικά τους -και πιο σύγχρονα- χειριστήρια.