Η SEGA ολοκλήρωσε την εξαγορά της Rovio

8 μήνες πριν
SEGA Rovio

Η SEGA ολοκλήρωσε την εξαγορά της Rovio, της εταιρείας που βρίσκεται πίσω από την ανάπτυξη της σειράς παιχνιδιών Angry Birds. Για την απόκτηση της Rovio, η SEGA ξόδεψε περίπου €706 εκατομμύρια.

Αν και η συμφωνία είχε ανακοινωθεί από τον Απρίλιο, η πρόταση της εξαγοράς έπρεπε να περάσει από διάφορες νομικές και ρυθμιστικές διαδικασίες. Με την εξαγορά, η SEGA ευελπιστεί να αυξήσει το έρεισμα της στην αγορά των κινητών τηλεφώνων και των φορητών συσκευών, παρόλο που έχουν περάσει σχεδόν 15 χρόνια από τις χρυσές μέρες του γνωστού franchise.

Η Rovio ωστόσο δεν είναι μόνο αυτό το… IP. Εκτός από τη σειρά Angry Birds και τα πολλά spinoffs του, η εταιρεία είναι γνωστή και για το παιχνίδι πάζλ Sugar Blast καθώς και για τον τίτλο μυστηρίου Small Town Murders. Εντάξει, δεν πρόκειται ακριβώς για υψηλού προφίλ IPs, ωστόσο η SEGA με αυτήν την εξαγορά αποκτά μερικούς από τους πλέον αναγνωρίσιμους τίτλους και franchises αλλά και πολλά πράγματα παραπάνω.

Είναι εξαιρετικά σημαντικό επίσης ότι αποκτά μια έτοιμη υποδομή για την ανάπτυξη, την έκδοση και την προώθηση παιχνιδιών για κινητά και φορητές συσκευές. Και μην ξεχνάμε ότι έχει πολύ σπουδαίο ιδιόκτητο IP, όπως τα Sonic, Samba de Amigo, Persona, Football Manager και άλλα. Χώρια ότι υπάρχουν επίσης εκατοντάδες παλαιότερα παιχνίδια που μπορεί να μεταφέρει στην πλατφόρμα mobile. Τον Απρίλιο, ο Διευθύνων Σύμβουλος της SEGA, Haruki Satomi δήλωσε ότι «η αγορά παιχνιδιών για κινητά έχει ιδιαίτερα υψηλές δυνατότητες και ότι μακροπρόθεσμος στόχος της SEGA είναι να επιταχύνει την επέκτασή της σε αυτόν τον τομέα».

Πέρα από τα δικά της franchises, είναι σχεδόν σίγουρο ότι η SEGA θα δημιουργήσει και άλλα παιχνίδια Angry Birds για smartphones, tablets και φορητές συσκευές. Αν και έχει χάσει λίγη από τη λάμψη του παρελθόντος (τέλη της δεκαετίας του 2000), η σειρά Angry Birds εξακολουθεί να είναι δημοφιλής και μην ξεχνάμε και τις ταινίες ή τις τηλεοπτικές εκπομπές που έχουν δημιουργηθεί με βάση τον κόσμο του συγκεκριμένου franchise. Και μην ξεχνάμε τα… crossover που μπορούν να δημιουργηθούν: δεν θα ήταν απίθανο να δούμε τα θυμωμένα πουλιά να… συμμαχούν με τον μπλε σκαντζόχοιρο; Θα ήταν;