Η SONY έχει πουλήσει περισσότερες από 46,6 εκ. κονσόλες PS5

5 μήνες πριν
PS5 controllers

Εξαιρετικό αποδείχτηκε το 2ο οικονομικό τρίμηνο -το οποίο εκτείνεται μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου- για την Ιαπωνική εταιρεία, η οποία κατάφερε να πουλήσει 4,9 εκατομμύρια παιχνιδοκονσόλες PlayStation 5.

Με τα παραπάνω, η SONY έχει μέχρι σήμερα πουλήσει περισσότερα από 46,6 εκατομμύρια PS5 συνολικά από τότε που πρωτολανσαρίστηκε στην αγορά. Αν και οι 4,9 εκατομμύρια πωλήσεις του προηγούμενου τριμήνου δεν φτάνουν τις πωλήσεις της περιόδου των διακοπών, παρουσιάστηκαν κατά 1,6 εκατομμύρια αυξημένες σε σύγκριση με την ίδια χρονική περίοδο το 2022.

Αξίζει επίσης να ληφθεί υπόψη ότι για αρκετό καιρό η εταιρεία δεν μπορούσε να ικανοποιήσει τη ζήτηση εξαιτίας των προβλημάτων που προέκυψαν στην εφοδιαστική αλυσίδα σε ολόκληρο τον τεχνολογικό κλάδο της περίοδο του νέου κορωνοϊού ωστόσο πέρυσι κατάφερε να αυξήσει την παραγωγή με αποτέλεσμα να καλύψει το μεγαλύτερο μέρος της ζήτησης. Τον Ιούλιο του 2023, η SONY ανακοίνωσε ότι έχει πουλήσει συνολικά περισσότερες από 40 εκατομμύρια παιχνιδοκονσόλες PlayStation 5 από τον Νοέμβριο του 2020, όταν δηλαδή και πρωτοκυκλοφόρησε.

Παρόλα αυτά, για να φτάσει τον στόχο των 25 εκατομμυρίων πωλήσεων για την φετινή χρονιά, η εταιρεία θα πρέπει να πουλήσει 16,8 εκατομμύρια κονσόλες ακόμα, νούμερο που φαντάζει δύσκολο αλλά όχι και ακατόρθωτο. Σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters, ο πρόεδρος της SONY, Hiroki Totoki δηλώνει αισιόδοξος ότι η εταιρεία πρόκειται να «επιτύχει τον στόχο της αρκετά εύκολα». Λογικά, η εταιρεία αναμένει να ενισχύσει τις πωλήσεις της σημαντικά και με την κυκλοφορία των λεπτότερων μοντέλων PS5 που ανακοίνωσε πρόσφατα και θα κυκλοφορήσουν το επόμενο διάστημα.

Εκτός από τις πωλήσεις hardware, η SONY ανακοίνωσε επίσης ότι πούλησε 67,6 εκατομμύρια παιχνίδια το 2ο οικονομικό τρίμηνο, αν και μόνο τα 4,7 εκατομμύρια αφορούσαν πωλήσεις τίτλων first-party. Ενδεχομένως το επόμενο οικονομικό τρίμηνο η Ιαπωνική εταιρεία να ανακοινώσει περισσότερες πωλήσεις first-party τίτλων καθώς θα πρέπει να υπολογίσουμε και τις 5 εκατομμύρια πωλήσεις του Marvel’s Spider-Man 2 μέσα στις πρώτες 11 ημέρες από το λανσάρισμα του (ο προκάτοχός του πούλησε 9 εκατομμύρια αντίτυπα σε 80 ημέρες).