PlayStation Game Pass: Έρχεται από τη Sony!

2 έτη πριν
PlayStation Game Pass

Το Game Pass έχει αποδειχθεί λίρα εκατό για τη Microsoft, προσελκύοντας μεγάλο αριθμό συνδρομητών, μόνο που σύντομα θα μπορούσε να έχει ανταγωνισμό αφού η Sony φέρεται να ετοιμάζει τη δική της, παρόμοια συνδρομητική υπηρεσία.

Το επονομαζόμενο προς ώρας Spartacus (κωδική ονομασία προφανώς) θα είναι όπως όλα δείχνουν μία υπηρεσία για PS4 και PS5 που θα συνδυάσει τα PS Plus και PS Now. Απ’ ό,τι φαίνεται θα έχει τρεις βαθμίδες με την πρώτη να προσφέρει τα υπάρχοντα πλεονεκτήματα του PS Plus, τη δεύτερη να προσθέτει και ορισμένους τίτλους PS4 και PS5 και την τρίτη να εμπλουτίζει τα παραπάνω με streaming, extended demos και κλασικές κυκλοφορίες προηγούμενων γενεών (PS1, PS2, PS3, PSP). Εννοείται πως η Sony δε σχολίασε την εν λόγω διαρροή με τις φήμες να προσθέτουν πως αν όλα πάνε καλά, η νέα υπηρεσία θα είναι σε θέση να κυκλοφορήσει από την άνοιξη.

Σύμφωνα με τα όσα αποκάλυψε η Microsoft κατά την τελευταία οικονομική της ενημέρωση, ο αριθμός των συνδρομητών του Game Pass αυξήθηκε κατά 37,48% τους τελευταίους 12 μήνες μέχρι και τις 30 Ιουνίου του 2021, επίδοση εντυπωσιακή μεν αλλά χαμηλότερη του στόχου του 47,79% που είχε θέσει η εταιρεία. Ο τελευταίος αριθμός συνδρομητών που ανακοινώθηκε επίσημα ήταν 18 εκατ. τον Ιανουάριο του 2021, περίπου έναν χρόνο πριν. Βέβαια σε κουβέντα του επικεφαλής της Take-Two, Strauss Zelnick με τον ομόλογό του στο Xbox, Phil Spencer, ακούστηκε κάτι για 30 εκατ. χρήστες/πελάτες, χωρίς όμως να υπάρξει επιβεβαίωση.

Το Game Pass χαρακτηρίζεται ως το Netflix του gaming. Με μηνιαία συνδρομή που ξεκινά από τα €9,99 και φτάνει τα €12,99, προσφέρει στους παίκτες πρόσβαση σε εκατοντάδες τίτλους οι οποίοι μάλιστα ανανεώνονται διαρκώς.