Η TAKE-TWO αποκτά τα Borderlands, Homeworld και Duke Nukem franchise με την εξαγορά της Gearbox

3 εβδομάδες πριν
borderlands

Η EMBRACER Group, ένας σουηδικός όμιλος τυχερών παιχνιδιών, κατέληξε σε συμφωνία για την πώληση της Gearbox Interactive στην TAKE-TWO, τη μητρική εταιρεία της Rockstar, έναντι 460 εκατομμυρίων δολαρίων. Το δελτίο τύπου, που εκδόθηκε την Πέμπτη, αναφέρει ότι η TAKE-TWO θα αποκτήσει τον πλήρη έλεγχο των franchise Borderlands (συμπεριλαμβανομένου του Tiny Tina's Wonderlands), Homeworld, Risk of Rain, Brothers in Arms και Duke Nukem. Η συναλλαγή αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι τον προσεχή Ιούνιο.

Στο πλαίσιο της εξαγοράς, η TAKE-TWO Entertainment θα αναλάβει επίσης τα στούντιο της Gearbox στο Κεμπέκ, το Μόντρεαλ και το Φρίσκο του Τέξας. Ωστόσο, η Embracer θα διατηρήσει την κυριότητα αρκετών περιουσιακών στοιχείων της Gearbox, όπως η Gearbox Publishing San Francisco (η οποία θα υποστεί αλλαγή ονόματος), η Cryptic Studios, η Lost Boys Interactive, το franchise Remnant, το Hyper Light Breaker και άλλες σημαντικές μη ανακοινωθείσες κυκλοφορίες παιχνιδιών.

Στο πλαίσιο του τμήματος 2K της TAKE-TWO, ο διευθύνων σύμβουλος της Gearbox, Randy Pitchford, θα συνεχίσει να ηγείται των εξαγορασθέντων περιουσιακών στοιχείων, τα οποία σύμφωνα με την TAKE-TWO, περιλαμβάνουν δύο τίτλους Borderlands, δύο τίτλους Homeworld και τουλάχιστον ένα νέο συναρπαστικό παιχνίδι που βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη. Ο David Ismailer, πρόεδρος της 2K, εξέφρασε τον ενθουσιασμό του για την υποδοχή του Randy Pitchford και της ομάδας του από παθιασμένους, ταλαντούχους προγραμματιστές στην 2K και ανυπομονεί να συνεργαστεί σε πολλά έργα στο μέλλον. Ανέφερε επίσης την ευχαρίστησή τους για τη συνεργασία τους με την Gearbox σε κάθε επανάληψη του franchise Borderlands και τον ενθουσιασμό τους για την ενεργή ανάπτυξη του επόμενου επεισοδίου της σειράς.

Η πώληση, η οποία αναμενόταν εδώ και αρκετό καιρό, αποτιμάται στα 460 εκατομμύρια δολάρια, μια σημαντική μείωση σε σχέση με την αποτίμηση των 1,3 δισεκατομμυρίων δολαρίων που έδινε η Embracer στην επιχείρηση το 2021. Από τότε, η Embracer προχώρησε σε επιθετική αναδιάρθρωση, αφού πούλησε την Saber Interactive τον περασμένο μήνα και απέλυσε υπαλλήλους της LOST BOYS Interactive και της EIDOS Montreal τον Ιανουάριο.