Και στα Chromebooks το Minecraft

10 μήνες πριν
Minecraft

Το Minecraft κυκλοφορεί μια νέα έκδοση του παιχνιδιού Minecraft: Bedrock Edition για Chromebooks με κόστος 19,99 δολάρια. Η αγορά του παιχνιδιου θα δώσει στους χρήστες πρόσβαση στο Minecraft Marketplace, τη δυνατότητα να παίζουν σε Realms καθώς και πρόσβαση στην έκδοση για Android.

Η Google δήλωσε ότι το Minecraft θα πρέπει να είναι συμβατό με τα Chromebooks που κυκλοφόρησαν τα τελευταία τρία χρόνια. Ακολουθούν οι πλήρεις απαιτήσεις συστήματος για τα Chromebooks για την εκτέλεση του Minecraft:

  • Επεξεργαστής: Mediatek MT8183, Qualcomm SC7180, AMD Ryzen 3 3250C ή ανώτερο.
  • Λειτουργικό σύστημα: ChromeOS 111
  • Αρχιτεκτονική συστήματος: 64-bit (x86_64, arm64-v8a)
  • Μνήμη: 4GB RAM
  • Αποθηκευτικός χώρος: Ελάχιστο 1GB εγκατάσταση παιχνιδιού, χάρτες και άλλα αρχεία

Η εταιρεία δήλωσε ότι το Minecraft για Chromebooks θα υποστηρίζει cross-play με λογαριασμό MICROSOFT, ώστε να μπορείτε να παίξετε με τους φίλους σας χρησιμοποιώντας άλλες συσκευές όπως Android, συστήματα Windows, PlayStation, Xbox και Nintendo Switch. Το cross-play δίνει στους χρήστες πρόσβαση στη λειτουργία Create για να χτίσουν με απεριόριστα τουβλάκια ή να κυνηγήσουν πόρους στη λειτουργία Survival.
 

Ωστόσο, οι χρήστες δεν θα μπορούν να μεταφέρουν τους κόσμους τους από άλλη πλατφόρμα και θα πρέπει να ξεκινήσουν από την αρχή στα Chromebooks τους.

Ενώ το πακέτο των 19,99 δολαρίων προσφέρει πρόσβαση στο παιχνίδι τόσο στο Chromebook όσο και στο Android, οι χρήστες μπορούν να τα αγοράσουν και ξεχωριστά. Η έκδοση για Android κοστίζει 6,99 δολάρια και η αναβάθμιση στην έκδοση για Chromebook κοστίζει 13,99 δολάρια.

Η Google έχει προχωρήσει σε διάφορες κινήσεις τα τελευταία χρόνια για να καταστήσει τα παιχνίδια Android συμβατά με τα Chromebook. Πέρυσι, άρχισε να δοκιμάζει την υποστήριξη πληκτρολογίου για τέτοια παιχνίδια στο ChromeOS, με την προσπάθεια να συνεχίζεται.

Το Minecraft αποτελεί ένα από τα δημοφιλέστερα παιχνίδια όλων των εποχών, έχοντας κάνει την πρώτη του εμφάνιση το 2009. Tο βιντεοπαιχνίδι, μαζί με την εταιρεία ανάπτυξής του, τη Mojang, αγοράστηκε από την MICROSOFT για 2,5 δισεκατομμύρια δολάρια το 2014, με την εταιρεία να το φέρνει σχεδόν σε όλες τις πλατφόρμες έκτοτε.