Το LEGO Bricktales VR θα κυκλοφορήσει μαζί με το λανσάρισμα του META Quest 3

6 μήνες πριν
LEGO Bricktales VR

Το LEGO Bricktales, το δημιουργικό πασίγνωστο παιχνίδι παζλ με τούβλα, αποκτά μια έκδοση εικονικής πραγματικότητας για το νέο META Quest. Η VR έκδοση του γνωστού παιχνιδιού θα κυκλοφορήσει στις 7 Δεκεμβρίου ως τίτλος κυκλοφορίας για το νέο META Quest 3, ενώ θα είναι επίσης διαθέσιμη για τα META Quest 2 και Quest Pro. 

Η VR έκδοση του LEGO Bricktales παρουσιάστηκε στο META Connect 2023, το ετήσιο συνέδριο της META όπου ανακοινώνονται όλες οι εξελίξεις της εταιρείας γύρω από την τεχνητή και επαυξημένη πραγματικότητα. Τοποθετεί τα κλασσικά τουβλάκια LEGO από τα παιδικά (και όχι μόνο) δωμάτια, σε ένα εικονικό περιβάλλον χρησιμοποιώντας τεχνολογία μικτής πραγματικότητας. Εκεί οι gamers μπορούν να εξετάσουν σχολαστικά τις κατασκευές τους, σε ένα VR περιβάλλον, έχοντας μια εντελώς διαφορετική εμπειρία απ’ ότι είχαν συνηθίσει μέχρι σήμερα.

Ο χαρακτηριστικός μηχανισμός δόμησης του Bricktales με τη μέθοδο τούβλο-προς-τούβλο έχει ρυθμιστεί για VR περιβάλλον, επιτρέποντας μια διαισθητική και καθηλωτική εμπειρία συναρμολόγησης μοντέλων LEGO, χρησιμοποιώντας τα δικά σου εικονικά χέρια. Μπορείς να αξιοποιήσει αυτή τη δημιουργική ελευθερία για να κατασκευάσεις διασκεδαστικά σχέδια που βοηθούν στην επίλυση γρίφων σε 5 θεματικά βιοτόπια LEGO.

Τα διαφορετικά αυτά περιβάλλοντα κυμαίνονται από καταπράσινες ζούγκλες μέχρι καυτές ερήμους, μεσαιωνικά κάστρα, τροπικά νησιά και πολυσύχναστες γωνιές πόλεων. Κάθε ένα από αυτά προσφέρει διάφορες κατασκευαστικές προκλήσεις που ξεκλειδώνουν τη φαντασία σου. Μπορείς για παράδειγμα να σχεδιάσεις και να κατασκευάσεις ένα θρόνο, μια γέφυρα για τη μεταφορά μηχανημάτων ή να επινοήσεις τις δικές σου λύσεις.

Οι προπαραγγελίες για την έκδοση META Quest του LEGO Bricktales έχουν ξεκινήσει ήδη, και όσοι ολοκληρώσουν τη διαδικασία να κερδίζουν μια αποκλειστική στολή εξωγήινου χαρακτήρα LEGO ως bonus. Το VR παιχνίδι όπως διευκρινίστηκε, θα είναι launch title για το META Quest 3, αλλά θα κυκλοφορήσει κανονικά και για τις προηγούμενες πλατφόρμες όπως τα Quest 2 και Quest Pro.

Το LEGO Bricktales κυκλοφόρησε αρχικά τον Σεπτέμβριο του 2022 σε PC, κονσόλες τελευταίας γενιάς, iOS και Android. Η λειτουργία Toy-Con Garage επιτρέπει επίσης τη δημιουργία προσαρμοσμένων παζλ για να τα μοιραστείς online. Το σίγουρο είναι ότι η VR προσαρμογή του παιχνιδιού ζωντανεύει το δημιουργικό παιχνίδι των LEGO, επιτρέποντάς σου να χειρίζεσαι τα εικονικά τουβλάκια με τα χέρια σου.