Με το Claw, η MSI εισέρχεται στην αγορά των φορητών παιχνιδομηχανών για PC Games

3 μήνες πριν
MSI Claw

Το 2023 είχε αρκετές νέες παρουσίες στο χώρο των φορητών gaming συστημάτων, και το 2024 δεν φαίνεται ότι θα αποτελέσει εξαίρεση. Ήδη έχουμε έναν νέο παίχτη στη συγκεκριμένη αγορά, με την MSI να παρουσιάζει τον τελευταίο ανταγωνιστή του Steam Deck, το Claw, κατά τη διάρκεια της CES 2024. Το Claw με Windows 11 μοιάζει με το ASUS ROG Ally καθώς και το Steam Deck της Valve, χωρίς όμως δυνατότητα αποσπώμενων χειριστηρίων όπως είδαμε στο LENOVO Legion Go. Η MSI στοχεύει να διαφοροποιήσει το Claw μέσω της εκτεταμένης μπαταρίας των 53Wh και της καινοτόμου υιοθέτησης ενός chip Intel Core Ultra 14ης γενιάς, συγκεκριμένα του Core Ultra 7 155H που συναντάμε και σε ικανότατα gaming laptops. 

Η επιλογή ενός Intel επεξεργαστή έναντι της πρότασης της AMD που χρησιμοποιεί και ο ανταγωνισμός, σηματοδοτεί μια απόκλιση από το Steam Deck και τους αντιπάλους μέχρι στιγμής. Η MSI διαβεβαιώνει ότι ο Core Ultra 7 155H μπορεί ακόμα να επιτρέψει ομαλό, καθηλωτικό gaming ακόμα και για τίτλους AAA. Η μπαταρία ξεπερνά ακόμη και την αναβαθμισμένη χωρητικότητα των 50Wh του Steam Deck OLED, υποσχόμενη τουλάχιστον 2 ώρες παιχνιδιού υπό πλήρη φόρτο εργασίας.

Το Claw είναι πιο λεπτό σε σύγκριση με το αρχικό Steam Deck, αλλά εξακολουθεί να διαθέτει εξαιρετική εργονομία, για παρατεταμένο gaming. Η οθόνη IPS 7 ιντσών 1080p λειτουργεί στα 120 Hz με μέγιστη φωτεινότητα 500 nits και δυνατότητες μεταβλητού ρυθμού ανανέωσης. Η ευκρίνεια του πάνελ ξεπερνά την ανάλυση 800p του Steam Deck, ενώ υπολείπεται της οθόνης 1600p του Legion Go και δεν διαθέτει την τεχνολογία OLED οθόνης του πρώτου.

Ένα από τα πλεονεκτήματα του Claw έναντι μέρους του ανταγωνισμού είναι ότι στηρίζεται στα Windows 11 κάτι που σημαίνει, μια τεράστια βιβλιοθήκη παιχνιδιών, αλλά και υποστήριξη όλων των κορυφαίων σχετικών υπηρεσιών γύρω από το cloud gaming. Σε ότι αφορά την τιμολόγηση, υπολογίστε ότι το βασικό μοντέλο θα κοστίζει $699, με τις διαφορές να υπάρχουν στον αποθηκευτικό χώρο ο οποίος φτάνει το 1TB στο ανώτερο μοντέλο.

Τσέκαρε περισσότερες ειδήσεις και ανακοινώσεις από τη CES 2024!