Μην περιμένεις σύντομα την επιστροφή της E3

10 μήνες πριν
E3 logo

Σύμφωνα με μια έκθεση της Επιτροπής Τουρισμού της πόλης του Λος Άντζελες, η E3 δεν θα επιστρέψει στην αμερικανική πόλη το 2024 ή το 2025.

Η είδηση περιέχεται σε μια υποσημείωση σε ένα διάγραμμα που υπογραμμίζει τον προβλεπόμενο και τον πραγματικό αριθμό ξενοδοχειακών δωματίων της πόλης που έχουν κλείσει για το οικονομικό έτος 2022 και 2023. Προφανώς, η πόλη δεν αναμένει ότι η E3 θα επιστρέψει το 2024 ή το 2025. Πάντως η είδηση φαίνεται να έρχεται σε αντίθεση με τα μηνύματα των διοργανωτών της E3, της ReedPop και της ESA.

Νωρίτερα φέτος, η ESA -ο εμπορικός οργανισμός που διοργανώνει την E3- ανακοίνωσε ότι συνεργάζεται με την ReedPop, την εταιρεία ψυχαγωγίας που διοργανώνει μεγάλα συνέδρια για fans, όπως το New York Comic-Con και το Penny Arcade Expo, για τη διοργάνωση της E3 2023. Αφού η πανδημία του covid-19 έκανε παρελθόν τις δια ζώσης εκδηλώσεις μεταξύ 2020 και 2022, το 2023 επρόκειτο να σηματοδοτήσει την επιστροφή της E3.

Ωστόσο, η φετινή E3 ακυρώθηκε, με τον παγκόσμιο αντιπρόεδρο gaming της ReedPop, Kyle Marsden-Kish, να δηλώνει ότι ο λόγος ήταν ότι οι εκδότες δεν θα είχαν εγκαίρως διαθέσιμα demos των νέων τους παιχνιδιών. Αν όμως η E3 2024 και 2025 ακυρωθούν επίσης, αυτό υποδηλώνει ότι υπάρχει κάτι άλλο που εμποδίζει την επιστροφή της E3 ή ότι οι διοργανωτές της σκέφτονται να τη μεταφέρουν εκτός Λος Άντζελες.

Πάντως παρά την ακύρωση της E3, άλλες εκδηλώσεις έχουν αναλάβει τη θέση της. Αυτό το μήνα, ΓΕΡΜΑΝΟΣ και Unboxholics βρέθηκαν στο Λος Άντζελες για να παρακολουθήσουν από κοντά το Summer Game Fest του Geoff Keighley. Η διοργάνωση περιλάμβανε μια παρουσίαση του Xbox και μια παρουσίαση του Starfield. Νωρίτερα αυτό το μήνα, η SONY πραγματοποίησε τη δική της εκδήλωση για το PlayStation, παρουσιάζοντας το gameplay του Spider-Man 2 της Insomniac Games. Η Nintendo και η Ubisoft πραγματοποίησαν επίσης τις δικές τους παρουσιάσεις, με τη δεύτερη να διεξάγεται κατά το διάστημα του Summer Game Fest.

Το δελτίο τύπου που ανακοίνωσε την ακύρωση της E3 2023 άφησε να εννοηθεί ότι η ESA και η ReedPop θα συνεργαστούν σε μελλοντικές εκδηλώσεις της E3. Σε email προς την ιστοσελίδα The Verge, η ESA αναφέρει ότι: "Η ESA έχει επί του παρόντος συζητήσεις για την E3 2024 (και μετά) και δεν έχουν ληφθεί τελικές αποφάσεις σχετικά με την εκδήλωση αυτή τη στιγμή".