Απολογισμός Summer Game Fest 2023

10 μήνες πριν
Summer Game Fest 2023 YouTube theater

Το Summer Game Fest 2023 αποτελεί παρελθόν, με τον ΓΕΡΜΑΝΟ και τους Unboxholics να δίνουν και φέτος το παρόν, καλύπτοντας τις μεγαλύτερες ανακοινώσεις από ένα από τα σημαντικότερα gaming events παγκοσμίως. 

Βρισκόμενοι στην πρώτη γραμμή και με πρόσβαση στα ενδότερα των κορυφαίων εταιρειών ανάπτυξης, είχαμε την ευκαιρία όχι μόνο να δούμε από κοντά αλλά και να παίξουμε παιχνίδια που αναμένεται να μας απασχολήσουν εντόνως τους επόμενους μήνες όταν και έχει προγραμματιστεί η κυκλοφορία τους.

Την έναρξη του Summer Game Fest 2023 κήρυξε το show του Geoff Keighley, ο οποίος είναι μεταξύ άλλων και ο δημιουργός των “The Game Awards”. Σε μια παρουσίαση που ξεπέρασε τις 2 ώρες, είδαμε μια σειρά από φανταστικά gameplay videos, χωρίς να υπάρχει κάποια «βόμβα» όπως συνήθως συνέβαινε με την έκθεση E3. Ξεχωρίσαμε αρχικά την επιστροφή του Alan Wake σε μια ιστορία ψυχολογικού τρόμου και από την οπτική γωνία δύο χαρακτήρων, με την κυκλοφορία του να είναι προγραμματισμένη για τις 17 Οκτωβρίου.

Νωρίτερα και συγκεκριμένα στις 19 Σεπτεμβρίου, αναμένεται η κυκλοφορία του νέου Mortal Kombat 1, του θρυλικού παιχνιδιού μάχης, που έκλεψε καρδιές (και κυριολεκτικά μέσω fatality). Το μεγάλο gameplay video που προβλήθηκε, ανέβασε άμεσα τον πήχη των προσδοκιών για το παιχνίδι, με φοβερά γραφικά και όπως πάντα, τα βίαια fatality.

Εξίσου τεράστιο ενδιαφέρον είχε και το Xbox Games Showcase 2023, όπου η Microsoft εστίασε στις επερχόμενες κυκλοφορίες του Xbox, πάντα με την υπενθύμιση ότι πολλά από αυτά τα παιχνίδια θα είναι διαθέσιμα την 1η μέρα της κυκλοφορίας τους στη συνδρομητική υπηρεσία Xbox Game Pass. Η παρουσίαση είχε και γεύση από νέο hardware με την ανακοίνωση του μαύρου Xbox Series S με χωρητικότητα 1TB αλλά αν κρατάμε κάτι, είναι το Starfield, το παιχνίδι που αναμένεται τον Σεπτέμβριο με πολύ ανυπομονησία από τους φίλους της Bethesda.

Τα Play Days που ακολουθούν στο Summer Game Fest είναι πάντα η ευκαιρία να δούμε από κοντά πολλά από τα παιχνίδια που ανακοινώθηκαν τις προηγούμενες ημέρες. Η ομάδα των UH ξεχώρισε αρχικά το Armored Core 6 της FromSoftware, με τα mechs να δίνουν εντυπωσιακές μάχες, ενώ μάθαμε επιτέλους ότι το Final Fantasy VII Rebirth θα έρθει στις κονσόλες μας κάποια στιγμή μέσα στο 2024.

Δεν θα μπορούσαμε να λείπουμε και από το Ubisoft Forward 2023 όπου η γαλλική εταιρεία είχε αρκετές και ενδιαφέρουσες ανακοινώσεις. Μας άρεσε αρκετά το νέο Avatar: Frontiers of Pandora, το οποίο αν και δεν αποτελεί κάποια συνέχεια των κινηματογραφικών εταιρειών, εν τέλη εντάσσεται στο σύμπαν του James Cameron, ξεχωρίζοντας για τα γραφικά του και το πολυεπίπεδο gameplay του.

Επίσης εντυπωσιακό δείχνει και το Assasins Creed Mirage, με την επιτυχημένη σειρά να επιστρέφει στις ρίζες της με λιγότερα RPG στοιχεία και περισσότερη έμφαση στο parkour, το stealth και τις δολοφονίες.

Πολύ σημαντική ανακοίνωση ήταν και αυτή του Star Wars Outlaws, του πρώτου open world Star Wars παιχνιδιού που δείχνει φανταστικό και από κοντά και σίγουρα θα αποτελέσει ένα από τα σημαντικότερα παιχνίδια του 2024 όταν και είναι προγραμματισμένη η κυκλοφορία του.

Σε ότι αφορά τα franchise, είχαμε και την επιστροφή του Prince of Persia που κάποιους μπορεί να ξένισε όμως οι δικές μας εντυπώσεις είναι αρκετά καλές, αποτελώντας μια διαφορετική επιστροφή που μπορεί να μην περίμενες. Αν είναι ένα παιχνίδι που ξεχώρισαν οι UH από την έκθεση, αυτό δεν είναι άλλο από το Still Wakes the Deep της “The Chinese Room”, ενός survival παιχνιδιού με μοναδική ατμόσφαιρα.

Για περισσότερες πληροφορίες γύρω από το Summer Game Fest 2023 και τις εντυπώσεις μας, ρίξτε μια ματιά στα αναλυτικά άρθρα αλλά και στα videos από την πρώτη επαφή που είχαμε με μερικούς από τους πιο ενδιαφέροντες τίτλους.

Ανανεώνουμε το ραντεβού μας για τα επόμενα gaming events. Stay tuned για να μαθαίνεις όλες τις εξελίξεις γύρω από το gaming!