SGF 2023: Η ώρα της UBISOFT

10 μήνες πριν
UBISOFT Forward

Μαζί με τους Unboxholics συνεχίζουμε την ανταπόκρισή μας από το Λος Άντζελες, την πόλη που είναι το επίκεντρο των φίλων του gaming αυτό το μήνα εξαιτίας του Summer Game Fest 2023

Μετά την κεντρική παρουσίαση, σειρά πήρε η MICROSOFT και το Xbox με το Xbox Games Showcase, ενώ η χθεσινή ημέρα ήταν αφιερωμένη στο UBISOFT Forward 2023, την κεντρική παρουσίαση της Γαλλικής εταιρείας όπου όχι μόνο είχε αρκετές ανακοινώσεις, αλλά μας δόθηκε η ευκαιρία να παίξουμε με τα επερχόμενους τίτλους της UBISOFT που παρουσιάζουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον. 

Με διάρκεια περίπου 80 λεπτά, το UBISOFT Forward μπορεί να μην είχε εκπλήξεις αλλά σίγουρα είδαμε αναλυτικά το τι θα πρέπει να περιμένουμε από παιχνίδια όπως το “Avatar: Frontiers of Pandora”, το “The Crew Motorfest” και του “Assassin's Creed Mirage”, οι ανακοινώσεις των οποίων είχε ήδη προηγηθεί τις προηγούμενες μέρες. Συγκεκριμένα το Prince of Persia: The Lost Crown και το Star Wars: Outlaws είχαν ανακοινωθεί μόλις λίγες μέρες νωρίτερα όμως τώρα η UBISOFT είχε την ευκαιρία να μας δείξει πολλά περισσότερα από τα νέα της παιχνίδια.

Ας δούμε όμως μαζί τα παιχνίδια που ανακοινώθηκαν πριν λίγες ώρες κατά τη διάρκεια του UBISOFT Forward:

Avatar: Frontiers of Pandora

Η τεράστια κινηματογραφική εισπρακτική επιτυχία του James Cameron δεν θα μπορούσε να μην επεκταθεί και στο gaming χώρο με το Avatar: Frontiers of Pandora. Το παιχνίδι θα κυκλοφορήσει στις 7 Δεκεμβρίου και εκτός από κάποιες λεπτομέρειες σχετικά με την ιστορία του παιχνιδιού, το νέο trailer μας έδειξε την όλη εμπειρία δράσης πρώτου προσώπου. Εκτός από το να εξερευνήσεις τον πολύχρωμο κόσμο της Pandora ως Na'vi, θα κάνεις ελεύθερη πτώση με αλεξίπτωτο και θα πυροβολείς με όπλα. 

Η UBISOFT ξεκαθαρίζει ότι το παιχνίδι είναι μια εμπειρία περιπέτειας δράσης πρώτου προσώπου και έχει μια εντελώς νέα ιστορία χωρίς κάποια άμεση σύνδεσης με τις 2 ταινίες. «Σε αυτή τη νέα, αυτόνομη ιστορία, παίξτε ως Na'vi και ξεκινήστε ένα ταξίδι στα Δυτικά Σύνορα, ένα μέρος της Πανδώρας που δεν έχετε ξαναδεί ποτέ», αναφέρει η UBISOFT. «Εξερευνήστε έναν ζωντανό κόσμο που κατοικείται από μοναδικά πλάσματα και νέους χαρακτήρες και απωθήστε τις τρομερές δυνάμεις της RDA που τον απειλούν». Τέλος θα είναι δυνατό να παίξεις το παιχνίδι μαζί με ένα φίλο σου εξαιτίας της υποστήριξης online co-op.

Prince of Persia: The Lost Crown

Το Prince of Persia: The Lost Crown, που ανακοινώθηκε κατά τη διάρκεια του Summer Game Fest 2023, παρουσιάστηκε τώρα σε μεγαλύτερο. Η νέα προσθήκη στο θρυλικό franchise έρχεται 14 χρόνια μετά την τελευταία προσπάθεια, το “The Forgotten Sands”, επιστρέφοντας στις 2D ρίζες της σειράς.

Αν και μπορεί να μην είναι το είδος του παιχνιδιού που περίμεναν οι φίλοι του PoP, φαίνεται ότι η UBISOFT έχει δώσει την απαραίτητη προσοχή με μικρές λεπτομέρειες που κάνουν τη διαφορά. Το νέο “Prince of Persia The Lost Crown” κυκλοφορεί στις 18 Ιανουαρίου 2024 και θα είναι διαθέσιμο για PS4, PS5, Nintendo Switch, PC, Xbox One και Xbox Series X.

The Crew Motorfest

Η νεότερη προσθήκη στο franchise του action-driving game της UBISOFT θα λάβει χώρα στο νησί Oahu της Χαβάης αυτή τη φορά, και οι gamers θα έχουν τη δυνατότητα να αγωνιστούν με αυτοκίνητα από διάφορους κατασκευαστές σε διαφορετικές εποχές. Οι παίκτες μπορούν επίσης να εισάγουν δωρεάν τις συλλογές αυτοκινήτων της Crew. Η κλειστή beta έχει οριστεί για τις 21 έως τις 23 Ιουλίου ενώ περισσότερες πληροφορίες θα ανακοινωθούν αργότερα.

Το The Crew Motorfest αναμένεται να κυκλοφορήσει στις 14 Σεπτεμβρίου.

Αssassin’s Creed Mirage

Το περιμέναμε με αγωνία και η UBISOFT δεν μας απογοήτευσε, δίνοντάς μας μια πιο αναλυτική ματιά στο νέο Assasin’s Creed, το οποίο αναμένεται να είναι ένα από τα σημαντικότερα παιχνίδια της εταιρείας για τη φετινή χρονιά. Αρχικά, ένα νέο story trailer έδωσε μια καλύτερη εικόνα του νέου δολοφόνου, Basim, και της έκδοσης της Βαγδάτης του 9ου αιώνα που καλείται να εξερευνήσει στο παιχνίδι. 

Αναμενόμενα μεγαλύτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει το gameplay. Το Mirage χαρακτηρίζεται ως ένα παιχνίδι που επιστρέφει στο στυλ των αρχικών παιχνιδιών Assassin's Creed, κάτι που σημαίνει λιγότερα RPG στοιχεία και περισσότερη έμφαση στο parkour, το stealth και τι άλλο…τις δολοφονίες. Στο βίντεο βλέπουμε τον Basim να τρέχει και να σκαρφαλώνει μέσα στην πόλη, ενώ χρησιμοποιεί εργαλεία όπως ένα βελάκι και μια βόμβα καπνού για να εξολοθρεύσει τους εχθρούς όσο το δυνατόν πιο γρήγορα. 

Star Wars: Outlaws

Το είδαμε για πρώτη φορά την Κυριακή κατά την κεντρική παρουσίαση του Summer Game Fest και η αλήθεια είναι ότι κέρδισε τις πρώτες εντυπώσεις. Στο UBISOFT Forward 2023 μπορέσαμε να έχουμε μια πιο αναλυτική ματιά στο νέο παιχνίδι ανοιχτού κόσμου, το οποίο θα κυκλοφορήσει του χρόνου. 

Σε ότι αφορά την ιστορία, η Kay Vess είναι μια από τις πιο καταζητούμενες του γαλαξία και καλείται να αναλάβει μια επικίνδυνη ληστεία για να απαλλαγεί από την επικήρυξη που υπάρχει για τη σύλληψή της. Μπορεί επίσης να αναλάβει συμβόλαια και να αντιμετωπίσει την Αυτοκρατορία. Η UBISOFT μας έδειξε ένα ευρύ φάσμα gameplay, με την Kay να χρησιμοποιεί stealth για να ολοκληρώσει μια αποστολή και στη συνέχεια να μεταβαίνει στο σκάφος της για διαστημικές μάχες. 

Το παιχνίδι αναμένεται να κυκλοφορήσει το επόμενο έτος.

Assassin’s Creed Nexus VR

Το Mirage δεν ήταν το μόνο παιχνίδι γύρω από το franchise του Assassin's Creed αφού η UBISOFT ετοιμάζεται να το μεταφέρει και στην εικονική πραγματικότητα. Συγκεκριμένα η γαλλική εταιρεία παρουσίασε το Assassin's Creed Nexus, το οποίο έρχεται για τα Meta Quest 2 και 3 προς το τέλος του έτους, και θα είναι το πρώτο παιχνίδι της σειράς που θα δίνει στους παίκτες μια προοπτική πρώτου προσώπου στον κόσμο των δολοφόνων.

Το παιχνίδι θα είναι ένα είδος greatest hits, επιτρέποντας στους παίκτες να αναλάβουν το ρόλο τριών διαφορετικών χαρακτήρων (Ezio, Kassandra και Connor) από προηγούμενα παιχνίδια της σειράς, ώστε να εξερευνήσουν "ανείπωτες ιστορίες" που διαδραματίζονται σε τρεις διαφορετικές χρονικές περιόδους. 

Το παιχνίδι θα επιτρέπει στους παίκτες να εκτελούν σωματικά τις κλασικές κινήσεις του AC, ώστε να μπορούν να εκτελούν διάφορες δολοφονίες  και να χρησιμοποιούν πιο φυσικά τα διάφορα, θανατηφόρα όπλα τους. Για παράδειγμα, απλώνοντας το χέρι σου πάνω από τον ώμο σου για να πιάσεις ένα τόξο, ή ένα λεπτό κούνημα του καρπού για να εξαπολύσεις μια κρυμμένη λεπίδα. Θα μπορείς επίσης να κάνετε το εμβληματικό “άλμα πίστης” κάτι που σίγουρα τρομακτικό, ακόμα και για ένα VR περιβάλλον.