Summer Game Fest 2023: Τι είδαμε από κοντά στο show του Geoff Keighley!

11 μήνες πριν
Summer Game Fest 2023 logo

Το Summer Game Fest 2023 είναι εδώ, με το ΓΕΡΜΑΝΟ και τους Unboxholics να παρακολουθούν από κοντά στο Λος Άντζελες μία από τις μεγαλύτερες εκδηλώσεις της χρονιάς γύρω από το gaming.

Στην κεντρική παρουσίαση του Geoff Keighley που ξεπέρασε τις 2 ώρες, είδαμε trailers και gameplay videos από παιχνίδια που θα μας απασχολήσουν το επόμενο διάστημα, χωρίς να λείπουν φυσικά και οι εκπλήξεις. Ας δούμε μαζί με τον Σάκη και τους Unboxholics τι ξεχωρίσαμε από τη χθεσινή παρουσίαση, και μείνε συντονισμένος για τα επερχόμενα αναλυτικά hands-on μας με πολλά από τα παιχνίδια που είδαμε χθες και όχι μόνο!

Alan Wake 2

3 ημέρες πριν την κυκλοφορία του Spider-Man 2, και συγκεκριμένα στις 17 Οκτωβρίου, κυκλοφορεί η συνέχεια του Alan Wake που δείχνει πιο τρομακτική από ποτέ. Όπως αναφέρει η εταιρεία ανάπτυξης "Το Alan Wake 2 βάζει τους gamers σε μια ιστορία ψυχολογικού τρόμου από την οπτική γωνία δύο χαρακτήρων με τους οποίους μπορείτε να παίξετε το παιχνίδι". Η Saga Anderson ρισκάρει τη ζωή της για να λύσει ένα θανάσιμο μυστήριο δολοφονιών στο βορειοδυτικό Ειρηνικό, ενώ ο Alan Wake προσπαθεί να ξαναγράψει την πραγματικότητά του για να ξεφύγει από τα βάθη του Dark Place, μιας εφιαλτικής εκδοχής της Νέας Υόρκης.

Το Alan Wake 2 θα κυκλοφορήσει για PC, PS5 και Xbox Series X|S.

Prince of Persia – The Lost Crown

Θυμάσαι την ανακοίνωση της Ubisoft που αφορούσε το remake του Prince of Persia: The Sands of Time; Ωραία, ούτε εμείς! Το ίδιο φαίνεται ισχύει και για τη γαλλική εταιρεία η οποία στην πρώτη ανακοίνωση της εκδήλωσης, παρουσίασε το πρώτο gameplay video του Prince of Persia: The Lost Crown.

"Βυθιστείτε σε ένα κομψό και συναρπαστικό παιχνίδι action-adventure που διαδραματίζεται σε έναν μυθολογικό περσικό κόσμο, όπου τα όρια του χρόνου και του χώρου είναι δικά σας για να τα χειριστείτε", αναφέρει η ιστοσελίδα του παιχνιδιού το οποίο κυκλοφορεί του χρόνου και συγκεκριμένα στις 18 Ιανουαρίου. 

Mortal Kombat 1

Ορίστε ένα fun fact που θα σε κάνει να νιώσεις μεγάλος. Το franchise του Mortal Kombat συμπληρώνει τα 30 του χρόνια και το γιορτάζει με ένα νέο παιχνίδι, ίσως το πιο φιλόδοδο των τελευταίων ετών, το Mortal Kombat 1. Ο δημιουργός του παιχνιδιού, ο Ed Boon ανέβηκε στη σκηνή για να μας ενημερώσει για την ιστορία του νέου παιχνιδιού που φαίνεται ότι έχει κοινά στοιχεία με την τελευταία κινηματογραφική ταινία, αλλά και για τη δυνατότητα επιλογής και δεύτερου πολεμιστή ο οποίος θα σε βοηθήσει κατά τη διάρκεια του αγώνα.

Κατά τα άλλα όλοι ήταν εκεί, Raiden, Liu Kang, Scorpion, Kitana, Sub-Zero και πολλοί άλλοι, όπως δεν τους έχεις δει ποτέ σε παιχνίδι Mortal Kombat. Εκεί είναι φυσικά και τα fatalities ενώ μπορείς να πάρεις μια πρώτη εικόνα του παιχνιδιού από το παρακάτω βίντεο σε όλο το gory μεγαλείο του. Απλά φρόντισε να μην έχεις φάει πρώτα.

Marvel’s Spider-Man 2

Κατά τη διάρκεια του Summer Game Fest, ο διευθυντής του παιχνιδιού, Bryan Intihar εμφανίστηκε στη σκηνή για να μοιραστεί το τελευταίο κομμάτι του παιχνιδιού που δεν γνωρίζουμε, την ημερομηνία κυκλοφορίας. Στις 20 Οκτωβρίου τελικά, οι gamers μπορούν να ντυθούν Miles και Peter για να αντιμετωπίσουν τον Kraven the Hunter και τον Venom στο Spider-Man 2, πάντα αποκλειστικά στο PS5.

Επίσης, κατά τη διάρκεια της παρουσίασης, ο Intihar μοιράστηκε περισσότερες πληροφορίες για έναν από τους κακούς του παιχνιδιού, τον Kraven the Hunter. Ο Intihar είπε ότι ο Kraven δεν μοιάζει με κανέναν χαρακτήρα που έχουν παρουσιάσει ποτέ, επειδή δεν έχει υπερδυνάμεις ή δεν χρησιμοποιεί μαγεία- είναι απλά ο καλύτερος σε αυτό που κάνει. Ο Kraven έρχεται στη Νέα Υόρκη για το "μεγαλύτερο κυνήγι του", με τον Intihar να υπαινίσσεται ότι δεν είναι μόνο ο Peter ή ο Miles που καταδιώκει.

Path of Exile 2

Από τα videos που ξεχώρισαν στο Summer Game Fest 2023 ήταν αυτό του Path of Exile 2, στο οποίο είδαμε λίγο αλλά εντυπωσιακό gameplay,από ένα παιχνίδι που προορίζεται για μια δωρεάν εναλλακτική του Diablo IV, με έμφαση στην ποιότητα των γραφικών.

Αρχικά αναμένονταν να κυκλοφορήσει μέσα στη χρονιά -κάτι που πλέον δεν είναι σίγουρο- ενώ πιθανόν να μάθουμε περισσότερα στις 28 Ιουλίου όταν και είναι προγραμματισμένη η πλήρης παρουσίαση του action RPG παιχνιδιού από την Grinding Gear Games. Υπενθυμίζουμε ότι το Path of Exile του 2013 είναι επί μακρόν κάτοικος της λίστας με τα 100 πιο δημοφιλή παιχνίδια στο Steam, όπου απολαμβάνει μια "άκρως θετική" βαθμολογία από κριτικές χρηστών.

The Lord of the Rings: Return to Moria

Νέα είχαμε και για το επόμενο LOTR παιχνίδι, το οποίο θα κυκλοφορήσει προς τα τέλη της χρονιάς.

Το παιχνίδι χαρακτηρίζεται ως μια περιπέτεια "survival crafting" που διαδραματίζεται στην Τέταρτη Εποχή της Μέσης Γης. Στην πράξη, αυτό σημαίνει ένα παιχνίδι που μοιάζει λίγο με το Deep Rock Galactic, αλλά με τους Νάνους του LOTR. Η Moria, φυσικά, είναι το δαιδαλώδες ορυχείο που είναι γνωστό για την παραγωγή του mithril, του μυθικού μετάλλου που εκτιμάται για τη δύναμη και την ανθεκτικότητά του στην οπλοποιία των Νάνων.

Το Return to Moria θα αφηγηθεί μια πρωτότυπη ιστορία, καθώς οι Νάνοι της Μέσης Γης ξεκινούν για να διεκδικήσουν την πατρογονική τους πατρίδα.

Sonic Superstars

Μέσα στο χαμό από 3D games, η νέα δισδιάστατη περιπέτεια του Sonic ξεχωρίζει όπως η μύγα μέσα στο γάλα. Η Sega μας έδειξε το Sonic Superstars, ένα ολοκαίνουργιο sidecrolling παιχνίδι Sonic, συνεχίζοντας να δίνει έμφαση (ευτυχώς) στο συγκεκριμένο είδος παιχνιδιού. Οι παίκτες μπορούν να επιλέξουν ανάμεσα στον Sonic, τον Tails, τον Knuckles και την Amy Rose και να παίξουν με έως και τέσσερις παίκτες ταυτόχρονα.

Το παιχνίδι είναι sidescroller, αλλά υιοθετεί ένα 3D art style παρόμοιο με τις εμφανίσεις του Classic Sonic στα Sonic Generations και Sonic Forces. Το περιμένουμε αυτό το φθινόπωρο, για όλες τις πλατφόρμες.

Final Fantasy VII Rebirth

Κλείνοντας με αρκετό θόρυβο την παρουσίαση του SGF 2023, η Square Enix μας έδειξε ένα νέο gameplay video από το Final Fantasy VII Rebirth, ανακοινώνοντας πάντως και την καθυστέρηση στην κυκλοφορία του. Αυτή πλέον έχει οριστεί για τις αρχές του 2024 και το εντυπωσιακό είναι ότι ολόκληρο το παιχνίδι -που προορίζεται για το PS5- θα περιλαμβάνεται σε 2 δισκάκια, κάτι που δεν έχουμε ξαναδεί.

Είδαμε πάντως τον Cloud, την Aerith και την υπόλοιπη ομάδα να διασχίζουν τα μεγάλα πεδία του κόσμου έξω από το Midgar, καθώς η ομάδα ιππεύει Chocobos, εξερευνά πόλεις και συζητά την αναπόφευκτη επιστροφή του Sephiroth.

Fortnite Chapter 4 Season 3

Από την παρουσίαση δεν θα μπορούσε να λείπει ο βασιλιάς των battle royale videogames, το Fortnite. Φαίνεται ότι η Epic Games κάνει ένα μικρό rewilding στο νησί του Fortnite εν όψει της επόμενης σεζόν του battle royale παιχνιδιού. Η νέα σεζόν ονομάζεται "Wilds" και μας παρουσιάζει έναν νέο βιότοπο ζούγκλας στον χάρτη. Η αλλαγή δεν θα πρέπει να αποτελεί μεγάλη έκπληξη αφού η Epic μας είχε ενημερώσει για τις προθέσεις της κατά τη διάρκεια της προηγούμενης εβδομάδας. Α, επίσης ετοιμάσου να συναντήσεις τον Optimus Prime που θα περιληφθεί στο παιχνίδι.

Η νέα σεζόν κάνει το ντεμπούτο της παντού στις 9 Ιουνίου.

Star Trek: Infinite

Από τις εκπλήξεις που λέγαμε είναι και η ανακοίνωση ενός νέου παιχνιδιού στρατηγικής που ανήκει στο σύμπαν του Star Trek όπως άλλωστε το Resurgence και το Prodigy, κλείνοντας μια πολύ δυνατή χρονιά για τους φίλους της διαστημικής σειράς.

Το Star Trek: Infinite δεν προορίζεται για smartphones όπως πολλοί υπέθεσαν και με βάση το trailer βλέπουμε 4 φατρίες. Αυτές είναι: Η United Federation of Planets, η Klingon Empire, η Romulan Star Empire και η Cardassian Union. Η πλήρης αποκάλυψη του παιχνιδιού θα γίνει στις 16 Ιουνίου κατά τη διάρκεια της “Captain Picard Day”.

John Carpenter’s Toxic Commando

Ο θρύλος του τρόμου, John Carpenter, βοηθάει στη δημιουργία ενός νέου παιχνιδιού με τίτλο John Carpenter's Toxic Commando. Με βάση ένα σύντομο trailer, φαίνεται ότι θα τα βάλεις με ορδές ζόμπι σε ένα shooter πρώτου προσώπου, με πολλά αυτοκίνητα να αναλαμβάνουν να σε βοηθήσουν στην «απόκρουση» των εχθρών.

Ο Carpenter είναι γνωστός για τη δουλειά του σε μερικές εμβληματικές σειρές τρόμου, όπως το Halloween και το The Thing. Είναι επίσης γνωστό ότι είναι και μεγάλο gaming nerd, έχοντας αναφέρει σε πρόσφατη συνέντευξή του ότι είναι "εθισμένος" στο Fallout 76, "λατρεύει" το Ratchet & Clank: Rift Apart, και πιστεύει ότι το Assassin's Creed Valhalla ήταν "πολύ καλό".

Nicolas Cage Dead by Daylight

Άλλη έκπληξη στο χθεσινό Summer Game Fest ήταν η παρουσία του Nicolas Cage επί σκηνής, φέρνοντας μαζί του λίγη από την αύρα του Hollywood. Ο λόγος της παρουσίας του Cage δεν είναι άλλη από την παρουσία του στο νέο Dead by Daylight το οποίο κυκλοφορεί στις 5 Ιουλίου.

Συνήθως, το Dead by Daylight είναι γνωστό για τις συνεργασίες του με συγκεκριμένα brands ή franchise που βασίζονται στον τρόμο, οπότε η συνεργασία με έναν μόνο ηθοποιό είναι μια συνηθισμένη κίνηση. Ωστόσο, ο Cage δεν είναι μόνο ένας από τους πιο διάσημους ηθοποιούς όλων των εποχών, αλλά και ένας από τους πιο αγαπητούς στους fans, ενώ έχει δουλέψει στο είδος του τρόμου εδώ και αρκετό καιρό. Πιο πρόσφατα, ο ηθοποιός ενσάρκωσε τον Δράκουλα στην κωμωδία τρόμου Renfield.

Από την κυκλοφορία του το 2016, το Dead by Daylight έχει γίνει τεράστια επιτυχία στον κόσμο των βιντεοπαιχνιδιών. Το παιχνίδι έχει φτάσει σε πάνω από 50 εκατομμύρια παίκτες παγκοσμίως, με δύο εκατομμύρια ενεργούς παίκτες να παίζουν καθημερινά. Η γενική ιδέα πίσω από το παιχνίδι βλέπει μια ομάδα παικτών να προσπαθεί να κρυφτεί και να ξεφύγει από έναν δολοφόνο.