Νέο 10λεπτο gameplay βίντεο του νέου “The Legend of Zelda” που ανεβάζει τις προσδοκίες

1 έτος πριν
Zelda Tears of the Kingdom

Η NINTENDO και ο παραγωγός του “The Legend of Zelda”, Eiji Aonuma, αποκάλυψαν επιτέλους gameplay βίντεο από το Tears of the Kingdom, το οποίο θα κυκλοφορήσει στις 12 Μαΐου 2023 στο NINTENDO Switch. Σε ένα 10λεπτο gameplay μπορείς να πάρεις μια χορταστική ματιά σε αυτό πάνω στο οποίο δούλευε η NINTENDO τόσο καιρό από τότε που κυκλοφόρησε ο προκάτοχος του παιχνιδιού, το Breath of the Wild.

Η νέα ικανότητα Recall θα σου φανεί χρήσιμη για να σκαρφαλώνεις στα νέα ουράνια νησιά. Σου επιτρέπει να γυρίσεις πίσω το χρόνο για μεμονωμένα αντικείμενα, όπως πέτρες που έπεσαν από ένα από αυτά τα ιπτάμενα κομμάτια γης. Μπορείς να αφήσεις τον Link να σταθεί πάνω σε έναν από αυτούς τους βράχους, να χρησιμοποιήσεις το Recall και να ανέβει στους ουρανούς καθώς επιστρέφουν στην αρχική τους θέση.

Σε ενοχλούσε το γεγονός ότι τα όπλα σου έσπαγαν συνέχεια στο Breath of the Wild; Λοιπόν, το Tears of the Kingdom έχει κάτι για να σε βοηθήσει: Χρησιμοποιώντας την ικανότητα Fuse, μπορείς να ενώσεις αντικείμενα μεταξύ τους για να έχεις κάθε είδους χρήσιμα (και πιθανώς λιγότερο χρήσιμα) αποτελέσματα. Ένα ραβδί και ένας μεγάλος ογκόλιθος είχαν ως αποτέλεσμα ένα γιγάντιο σφυρί όπως είδαμε στο βίντεο, ενώ η συγκόλληση ενός Puffshroom στην ασπίδα του Link έκανε την προστατευτική συσκευή να κάνει "μπουμ" όταν δέχεται επίθεση.

Θα χρειαστείς πάντως όμως περισσότερη δύναμη για να αλληλεπιδράσεις με μεγαλύτερα αντικείμενα, και εδώ έρχεται το Ultrahand. Αυτή η ικανότητα σου δίνει τη δυνατότητα να κατασκευάσεις τα δικά σου οχήματα για να διασχίσεις αυτό το εξαιρετικά αλλαγμένο Hyrule στη γη, στο νερό ή στον ουρανό.

Η τελευταία ικανότητα που παρουσίασε ο κ. Aonuma στο βίντεο ονομάζεται Ascend και η οποία θα σου αρέσει πολύ. Μπορείς να τη χρησιμοποιήσεις για να περάσεις μέσα από οποιοδήποτε έδαφος ακριβώς από πάνω σου. Αυτό σε διευκολύνει πολύ να ανέβεις γρήγορα σε έναν πύργο ή ένα κτίριο, αλλά μπορείς επίσης να είσαι δημιουργικός και να το χρησιμοποιήσεις για να ανέβεις σε ένα ολόκληρο βουνό. Απλά βρες μια σπηλιά, μπες λίγο πιο βαθιά και χρησιμοποιήστε το Ascend για να φτάσεις στην κορυφή.

Το “The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom” επιφυλάσσει πολλές νέες δυνατότητες για τους gamers, χτίζοντας ξεκάθαρα πάνω στα φανταστικά θεμέλια του Breath of the Wild για να δημιουργήσει μια ακόμα μεγαλύτερη περιπέτεια από τον προκάτοχό της.

Λίγο πριν το λανσάρισμα του παιχνιδιού, η NINTENDO θα κυκλοφορήσει και μια νέα έκδοση του Switch, η οποία θα φέρει σχέδια που προέρχονται από το παιχνίδι. Με χρήση του άσπρου και του χρυσού χρώματος, η νέα έκδοση του Switch απευθύνεται στους φανατικούς φίλους των Zelda παιχνιδιών και θα κυκλοφορήσει στις 28 Απριλίου, χωρίς το παιχνίδι να περιλαμβάνεται στη συσκευασία.