Το νέο 15λεπτο gameplay του Super Mario Bros. Wonder ανοίγει την όρεξη

7 μήνες πριν
Super Mario Bros. Wonder footage

Στο τελευταίο Nintendo Direct, η Ιαπωνική εταιρεία αποκάλυψε περίπου 15 λεπτά gameplay από το πολυαναμενόμενο Super Mario Bros. Wonder, ανακοινώνοντας παράλληλα και ένα νέο Switch OLED με θέμα το Mario.

Το 15λεπτο gameplay είναι σίγουρα εντυπωσιακό, και με τα γραφικά του παιχνιδιού να είναι ίσως τα καλύτερα που έχουμε δει ποτέ σε παιχνίδι Mario.

Στο Super Mario Bros. Wonder, ο Bowser έχει εισβάλει στο Βασίλειο των Λουλουδιών, καταλαμβάνοντας τον έλεγχο του κάστρου του ηγεμόνα του και φυλακίζοντας τους κατοίκους του σε όλη τη χώρα. Υπάρχουν επτά κόσμοι προς εξερεύνηση, ο καθένας με ένα νέο τμήμα ελεύθερης περιπλάνησης που επιτρέπει στους παίκτες να αντιμετωπίσουν τα επίπεδα με όποια σειρά επιλέξουν. 

Μπορείς να παίξεις ως Mario, Peach, Daisy ή Luigi, με κάθε χαρακτήρα να παίζει με τον ίδιο τρόπο. Ωστόσο, αν θέλεις πιο εύκολες καταστάσεις, ο Yoshi και ο Nabbit είναι ο σωστός χαρακτήρας να επιλέξεις, αφού δεν θα δεχτούν κάποια ζημιά. Επιπλέον ο Yoshi είναι εξοπλισμένος με την χαρακτηριστική του ικανότητα που του επιτρέπει να πετάει σε αυτά τα δυσπρόσιτα μέρη. 

Εκτός από τα νέα power-ups, όπως αυτό που μεταμορφώνει τον Mario σε ελέφαντα ή αυτό που του δίνει δυνάμεις φυσαλίδων, υπάρχουν επίσης νέα σήματα που δίνουν στους χαρακτήρες μια επιπλέον ειδική ικανότητα. Υπάρχει ένα σήμα αλεξίπτωτου που σου επιτρέπει να γλιστράς καθώς πέφτεις στον αέρα, ένα σήμα με κλωτσιά δελφινιού που αυξάνει την ταχύτητα κολύμβησης, ένα σήμα με αγκίστρι που δίνει στους παίκτες ένα εφέ αγκίστρωσης που μοιάζει με το Zelda και πολλά άλλα. Μόνο ένα σήμα μπορεί να χρησιμοποιηθεί κάθε φορά και μπορούν είτε να αγοραστούν είτε να κερδηθούν σε ειδικά επίπεδα προκλήσεων.

Το Super Mario Bros. Wonder υποστηρίζει τοπικό co-op έως και τεσσάρων παικτών και διαδικτυακό "ψευδο-" co-op που επιτρέπει στους παίκτες να παίζουν μαζί ξεχωριστά. Στο online "co-op", παίζεις μόνος σου αλλά μπορείς να αλληλεπιδράσεις και να μοιραστείς αντικείμενα με άλλους που κατοικούν τον κόσμο σε πραγματικό χρόνο ως “ζωντανές σκιές παικτών”.

Τα Wonder Flowers είναι το νέο τρικ του Super Mario Bros. Όταν ο Mario συναντήσει ένα τέτοιο, τα πράγματα μπορεί να γίνουν λίγο περίεργα, μεταμορφώνοντας είτε το τοπίο είτε τον ίδιο τον Mario. Οι προοπτικές μπορούν να μετατοπιστούν, τα επίπεδα μπορούν να πάρουν κλίση ή ίσως απλά να αιωρείσαι στο διάστημα συλλέγοντας Wonder Seeds καθώς προχωράς. 

Το Super Mario Bros. Wonder είναι ήδη διαθέσιμο για προπαραγγελία ενώ θα κυκλοφορήσει αποκλειστικά στο NINTENDO Switch στις 20 Οκτωβρίου.