Το νέο "PS5 Slim" της SONY με αποσπώμενη μονάδα δίσκου θα κυκλοφορήσει τον Νοέμβριο

6 μήνες πριν
PS5 Slim blu-ray and digital edition

Μετά από αρκετή φημολογία τους τελευταίους μήνες, η SONY επανασχεδιάζει το PlayStation 5, ανακοινώνοντας δύο νέες εκδόσεις που ανεπίσημα θα ονομάζονται "PS5 Slim" λόγω του πιο συμπαγούς τους μεγέθους. Οι νέες κονσόλες προσφέρουν τις ίδιες επιδόσεις, αλλά σε μικρότερο μέγεθος με αποσπώμενη μονάδα blu-ray και αποθηκευτικό χώρο SSD στο 1TB

Η αποσπώμενη μονάδα blu-ray σημαίνει ότι μπορείς να αγοράσεις αρχικά την απλή Digital Edition και να προσθέσεις το blu-ray drive αργότερα ως αρθρωτό αξεσουάρ αξίας 119,99€. Αναμενόμενα, η λύση της SONY παρέχει μεγαλύτερη ευελιξία για όσους δεν είναι σίγουροι αν προτιμούν videogames σε φυσική ή ψηφιακή έκδοση.

Στην ανακοίνωσή της, η SONY αναφέρει: "Τα ίδια τεχνολογικά χαρακτηριστικά που κάνουν το PS5 το καλύτερο για gaming, είναι “συσκευασμένα” σε έναν μικρότερο form factor, μαζί με ένα προσαρτώμενο Ultra HD Blu-ray Disc Drive και έναν SSD 1TB για περισσότερο εσωτερικό αποθηκευτικό χώρο".

Σε σύγκριση με το αρχικό PS5, η SONY ισχυρίζεται ότι η νέα έκδοση έχει 30% μικρότερο όγκο και 18-24% μικρότερο βάρος ανάλογα με την έκδοση. Ο νέος σχεδιασμός διαθέτει τέσσερα εναλλάξιμα καλύμματα πρόσοψης, με γυαλιστερά επάνω πάνελ και ματ πλευρές. Και τα δύο μοντέλα περιλαμβάνουν μια οριζόντια βάση στήριξης ενώ μια προαιρετική κάθετη βάση, συμβατή με όλες τις παραλλαγές του PS5, θα πωλείται ξεχωριστά για 29,99€.

Με την αποσπώμενη μονάδα blu-ray, η αρχική τιμή της κονσόλας είναι υψηλότερη από πριν. Η ψηφιακή έκδοση χωρίς δίσκο κοστίζει πλέον 449,99€, ενώ η πλήρης έκδοση που μπορεί να αναπαράγει Blu-Ray ταινίες και παιχνίδια κοστίζει 549,99€. Το επανασχεδιασμένο PS5 ξεκινά αρχικά να διατίθεται στις ΗΠΑ μέσα στο Νοέμβριου, ενώ θα κάνει την εμφάνισή του παγκοσμίως τους επόμενους μήνες. 

Μόλις εξαντληθούν τα τρέχοντα μοντέλα, η SONY ξεκαθαρίζει ότι θα διατίθενται αποκλειστικά τα νέα “Slim” μοντέλα. Το σίγουρο είναι ότι το νέο PS5 παρέχει μεγαλύτερη ευελιξία στους gamers για να το προσαρμόσουν ανάλογα με τις ανάγκες τους, ενώ παράλληλα συμπυκνώνει το συνολικό μέγεθος του συστήματος, ένα από τα κορυφαία παράπονα των κατόχων της αρχικής έκδοσης.